PROMJENA VLASNIŠTVA

Jako Andabak prodao 70% dionica Sunce hotela tvrtki arapskog šeika koji je htio graditi ‘zagrebački Manhattan‘

Eagle Hills je kupoprodajnim ugovorom preuzeo 4,1 milijun dionica koje predstavljaju 69.7 posto temeljnog kapitala društva
Jako Andabak
 Vojko Basic/Cropix

Sunce hotele, tvrtku u većinskom vlasništvu Jake Andabaka, preuzet će tvrtka Eagle Hills Real Estate d.o.o nakon što je danas na Zagrebačkoj burzi objavljena obavijest o nastavku obveze objavljivanja ponude za preuzimanje.

Podsjetimo, mediji su donedavno špekulirali kako će novi vlasnik Sunce hotela biti američki fond KSL Capital, a upravljanje hotelima istarski Valamar, no danas objavljena ponuda otkriva kako je kupac kompanija čiji je osnivač tvrtka registrirana u Abu Dhabiju.

Eagle Hills je kupoprodajnim ugovorom potpisanim 23. ožujka ove godine od Jake Andabaka, Danice Andabak, Ružice Andabak, Ivane Andabak i tvrtke Lucidus d.d. preuzeo 4,1 milijun dionica koje predstavljaju 69.7 posto temeljnog kapitala društva.

Prema podacima iz obavijesti, kupac je kompanija koja se bavi ulaganjem u nekretnine i razvojem nekretnina s fokusom na tržišta Europe, Bliskog istoka i Afrike, a na čelu joj je Mohamed Ali Rashed Alabbar koji trenutno na području UAE, Egipta, Srbije i drugih destinacija upravlja razvojem objekata mješovite upotrebe u vrijednosti 50 milijardi eura.

Podsjetimo, riječ je o šeiku s kojim se, prema pisanju Nacionala, na dan svoje smrti susreo zagrebački gradonačelnik Milan Bandić te čije je tvrtka trebala graditi zagrebački Manhattan, a ista kompanija stoji i iza megaprojekta Beograd na vodi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. ožujak 2024 11:41