EKSPLOZIVNA OBJAVA

‘Jako mi je žao, ali huligani iz Torcide su prijetili da će demolirati selo i baciti Let 3 u more!‘

Ovo je sunovrat civilizacija i poraz društva, ali je i vrlo vjerojatno spašavanje nečije djece, poručio je direktor TZ Pirovac

Let 3

 Damir Skomrlj/Cropix

Načelnik Pirovca Ivan Gulam jučer se oglasio u povodu otkazivanja koncerta riječkog benda ‘Let 3‘ u tom gradu, pojasnivši da postoji značajan sigurnosni rizik da se održi koncert.

Spomenuo je tenzije koje su na višoj razini u posljednje vrijeme aludirajući na incident s Markom Livajom, igračem Hajduka.

Prema njegovim riječima, donesena je procjena da nije moguće zajamčiti sigurnost za bend, niti za posjetitelje, te da je bilo nekakvih naznaka da bi ‘navijački nastrojeni ljudi‘ došli na koncert koji se trebao održati 10. kolovoza.

Danas se oglasio direktor Turističke zajednice općine Pirovac Igor Bergam koji je odlučio iznijeti puno više detalja.

On se oglasio na Facebooku, no njegov je status u međuvremenu nestao, a prenosi ga Šibenski.hr.

"Pitanje: Zašto je otkazan koncert Leta 3 u Pirovcu?

Odgovor: Zbog HULIGANA.

Objašnjenje: Od kad smo najavili koncert Leta 3 u Pirovcu, s više strana u više navrata dobili smo uznemirujuće informacije i najave o nemilim događajima koji se planiraju za taj dan u Pirovcu. Dakle, HULIGANI, njih više stotina, koji su nažalost očito dio navijačke skupine Torcida, iz raznih mjesta naše i susjednih nam županija, ozbiljno su planirali doći 10.8. u Pirovac. Na dan kad je u Pirovcu trebao biti održan koncert Leta 3, kad bi u Pirovcu bilo na tisuće domaćih i stranih gostiju, da ne spominjem u velikom broju djece, HULIGANI koji su nažalost dio navijačke skupine Torcida, bi kako su najavili "demolirali selo i bacili bend u more". Možemo pretpostaviti što znači demolirati selo, u trenutku kad je u selu veliki broj djece i drugih gostiju, i pretpostavljam baciti ljude od skoro 60 godina u more koji su došli nastupati u tom lipom dalmatinskom mistu.

Kome je u interesu ugroza djece i gostiju, i kome je u interesu bacanje ljudi od skoro 60 godina u more? Kome je u interesu narušavanje imovine, reda i sigurnosti Pirovca? Očito i samo HULIGANIMA.

Huliganizam je očito sve veći problem hrvatskog društva, svjedočimo mu iz tjedna u tjedan, i mišljenja sam da stvari sve više izmiču kontroli. Primjer otkazivanja Leta 3 u Pirovcu zadnji je pokazatelj koliko je huliganizam uzeo maha, i da se oko tog problema treba ozbiljno pozabaviti. Od državnog vrha, koji po tom pitanju nema nikakve jasne vizije ni planove, pa do nižih instanci, i samih navijačkih skupina koji se u svojim redovima susreću i nažalost opravdavaju huliganizam.

Nikad mi nisu bile jasne navijačke skupine, koje su fascinantne gledajući iz sociološkog aspekta. Prvi su kad treba pomoći gasiti požare, prvi su kad treba pomoći ljudima nakon poplava, prvi spašavaju bebe iz bolnica nakon potresa, dakle ono, skidaš kapu jer rade vridne stvari puno i previše puta kad sustav zakaže. Isti ti ljudi, su u isto vrime prvi i kad treba tući, udarati, ubijati, paliti, razbijati, veličati fašizam, veličati ustaštvo, ugroziti djecu u Pirovcu i baciti ljude od 60 godina u more... Jednostavno neshvatljivo.

Da zaključim, žao mi je što je koncert Leta 3 u Pirovcu otkazan, slažem se da se trebao otkazati s obzirom na HULIGANE i najave koje smo imali. Slažem se da je ovo sunovrat civilizacija i poraz društva, ali je i vrlo vjerojatno spašavanje nečije djece, roditelja i imovine.

Volio bih da u budućnosti navijačke skupine budu više ono za što im skidamo kapu i hvalimo ih kad je najteže, a manje da budu ono najgore - HULIGANI."

Podsjetimo, dizanju tenzija pridonijela je i situacija od prije više od mjesec dana kada je Prlja, jedan od istaknutijih članova benda Let 3, nakon izgubljenog Hajdukova juniorskog finala u Ligi prvaka, objavio sliku fritula ispod koje je napisao "neka se momci naviknu".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. prosinac 2023 12:52