KIŠA I TUČA

Jako nevrijeme poharalo lepoglavski kraj, štete su velike: ‘Za nas je ovo bila oluja stoljeća‘

U kratkom razdoblju je pala velika količina oborina, kiša i tuča što je prouzročilo brojne štete
 Grad Lepoglava

Snažno grmljavinsko nevrijeme koje je sinoć pogodilo lepoglavski kraj, najviše naselja Kamenica, Žarovnica i Kameničko Podgorje, ne pamte ni najstariji stanovnici tih naselja, piše HRT

image
Grad Lepoglava

Nešto poslije 22 sata na taj je dio Lepoglave u vrlo kratkom razdoblju pala velika količina oborina, kiša i tuča što je prouzročilo brojne štete kod građana zbog izlijevanja pojedinih potoka i poplavnih uvjeta. Na više od desetak raznih intervencija, kako bi pomogli građanima u nevolji izašla sva tri lepoglavska dobrovoljna vatrogasna društva.

image
Grad Lepoglava


- Nakon što se kiša smirila, još smo tamo iza ponoći osigurali da se ceste očiste do sigurne prohodnosti, a jutros smo obišli najkritičnije dijelove grada kako bi zaokružili prioritetne aktivnosti uklanjanja odrona zemlje, ostataka nanosa šudra na prometnice i kroz razgovor s građanima procijenili štete koje su mnogima od njih nastale nakon nevremena.

image
Grad Lepoglava

Ekipe su još uvijek na terenu i nastavljaju s preostalim radovima – kazao je zamjenik gradonačelnika i načelnik Stožera civilne zaštite Hrvoje Kovač koji je s vatrogascima bio na terenu rano jutros.

image
Grad Lepoglava


I dok su vatrogasci lepoglavskih dobrovoljnih vatrogasnih društava ponovno pokazali kako su prva i glavna operativna snaga kad treba zaštititi građane i njihovu imovinu, posebno su se iskazali i sami građani koji su jedni drugima uskočili u pomoć u najkritičnijem trenutku kako bi spriječili još veću štetu.

image
Grad Lepoglava


- Na nama je sad da procijenimo situaciju i osmislimo preventivne zahvate u prostoru da se ovo više nikad ne ponovi. Moglo je biti daleko gore, ali za većinu ljudi kojima su jučer stradali usjevi, vrtovi, vinogradi ili podrumi ipak nije moglo biti gore. Hvala zato svim službama, kako našim lokalnim, odnosno gradskim tako i onim županijskim koje su sve reagirale promptno, stručno i kvalitetno da se građanima maksimalno pomogne u ovoj, za neke, oluji stoljeća – zaključio je Kovač, piše HRT.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. listopad 2022 01:15