IVAN ZVONIMIR ČIČAK

‘Jako sam dobar s Milanovićem i zato mi je teško ovo reći, ali stidim ga se kao predsjednika! Ipak, i dalje ga cijenim‘

"Mi živimo u vremenu poslije korone, potresa... svi smo rastreseni i onda nas još naši političari, oprostite na izrazu, razjebavaju u glavu"

Zoran Milanović, Ivan Zvonimir Čičak

 Davor Pongracic/Cropix

Ivan Zvonimir Čičak, koji je prije nešto više od četiri mjeseca od predsjednika države Zorana Milanovića dobio visoko državno odličje, u srijedu se gostujući na N1 žestoko obrušio na predsjednika, ali i na odvjetnika Antu Nobila zbog zahtjeva za pomilovanjem Josipa Perkovića i Zdravka Mustača.

Čičak je, među ostalim, komentirao sukob predsjednika i premijera oko UDBA-e, te se osvrnuo na izjavu predsjednika da bi djeca udbaša trebala biti "kuš".

- Pa ne mogu djeca odgovarati za grijehe svojih roditelja. Jako mi je teško što ću ovo reći, ja sam s Milanovićem jako dobar i čujemo se. Govorim mu da želim biti ponosan na osobu koja je predsjednik države, bez obzira koje je političke orijentacije. Ja više ne mogu biti ponosan na to da je on predsjednik hrvatske države i ja se toga stidim. Rječnik koji je on jučer upotrebljavao, to je nešto strašno. Mi živimo u vremenu poslije korone, potresa... svi smo rastreseni i onda nas još naši političari, oprostite na izrazu, razjebavaju u glavu. Sve, cijelu naciju. Ispričavam se, ali mene to boli. Sad sam tu sličan Milanoviću, a njega kritiziram - kazao je, među ostalim, Čičak na N1. Dodao je da je osobno predsjedniku rekao da želi biti ponosan na to tko je šef države.

- Ja sam ipak čeznuo za tom hrvatskom državom kakva je da je. Znam da nije najbolja, ali stvoren je okvir i mi sada trebamo ispisivati sadržaj u tom okviru. Umjesto toga, mi taj okvir razbijamo i uništavamo do kraja - rekao je Čičak, te naveo kako mu je predsjednik odgovorio da je to pravo na njegovo mišljenje.

- Nije me vrijeđao. Mi se nikad ne vrijeđamo. Razgovaramo muški, tvrdo, ali se ne vrijeđamo. On je prema meni bio vrlo korektan, ne samo vezano za odlikovanje, nego i inače. I ja sam prema njemu. Ja ga ipak još cijenim, ali ne mogu podnijeti da sramoti moju državu - ustvrdio je Čičak, koji je komentirao i Nobila, kazavši da je "kao tužitelj osobno tukao zatvorenike".

Predsjednik Milanović 13. prosinca 2021. odlikovao je dio sudionika Hrvatskog proljeća, među njima i Čička - Veleredom kralja Dmitra Zvonimira s lentom i Danicom za izniman doprinos neovisnosti i cjelovitosti Hrvatske, te izgradnji i napretku hrvatske države. Tom prilikom Čičak je, u ime odlikovanih, predsjedniku uputio zahvalu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 04:34