AFERA JANAF

Jakov Kitarović o svom boravku u Klubu Dragana Kovačevića u Slovenskoj: ‘Nemojte se ljutiti...‘

Jakov Kitarović jedan je od 20-ak svjedoka koje bi USKOK mogao ispitati na okolnost boravka u klubu
 Dušan Miljuš/Jutarnji list

- Hvala lijepo, nemojte se ljutiti, ali ne dajem nikakve izjave! - odgovorio je to na naš upit o boravku u famoznom klubu Dragana Kovačevića jutros Jakov Kitarović, suprug bivše predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović i ušao u dvoranu opatijskog hotela Royal u kojoj se održavaju Hrvatski dani sigurnosti u organizaciji Hrvatske udruge menadžera sigurnosti.

Kitarović, koji je šef korporativne sigurnosti u AD Plastiku, samo je jednom u pisanoj izjavi potvrdio da je bio u navedenom klubu 11. studenog prošle godine kada je Krešo Petek, vlasnik Elektrocentra Petek donio vrećicu s logom Privredne banke Zagreb u kojoj je bilo 1,96 milijuna kuna mita za, kako tvrdi USKOK, bivšeg čelnog čovjeka JANAF-a Dragana Kovačevića.

Jakov Kitarović jedan je od 20-ak svjedoka koje bi USKOK mogao ispitati zbog boravka u klubu Dragana Kovačevića 11 studenog prošle godine u popodnevnim satima kada je Krešo Petek donio vrećicu u kojoj je bilo 1,96 milijuna kuna.

Kitarovića smo htjeli pitati i o tvrdnjama da bi se Petek navodno mogao braniti da je novac donio za predsjedničku kampanju njegove supruge, tadašnje predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović koja je tog dana predstavljala svoj program u Osijeku, međutim s obzirom na to da je odbio dati bilo kakvu izjavu o tome zašto je došao u Klub u Slovenskoj 9 Dragana Kovačevića, nije bilo prilike postaviti mu to pitanje.

Ovogodišnja, 14. Konferencija Hrvatski dani sigurnosti 2020 u organizaciji Hrvatske udruge menadžera sigurnosti (HUMS) u znaku je problema sigurnosti u okruženju COVID-19 a središnja tema je "Novi izazovi, novi odgovori; COVID-19 vs. Korporativne i privatne sigurnosti". Na konferenciji sudjeluju domaći i inozemni stručnjaci za sigurnost, a konferenciju je otvorio dr. sc. Damir Trut, ravnatelj Civilne zaštite i pomoćnik ministra unutarnjih poslova.

Nakon dodjele Hrvatske velike nagrade sigurnosti, održan je prvi panel o "Gospodarstvo, sigurnost i Covid-19" dr. sc. Robert Kopal, dekan Visokog učilišta Effectus, na kojem je uzgred predavač bio i direktor JANAF-a Dragan Kovačević, imat će predavanje "Izazovi i predviđanja".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 06:28