PLAĆA JOŠ NIJE POZNATA

JAKOV KITAROVIĆ PRONAŠAO NOVI POSAO Sklopio ugovor na neodređeno s jednim od najvećih hrvatskih proizvođača koji radi dijelove i za Maserati

Zagreb, 110115.Slavonska avenija 6.Izborni stozer predsjednicke kandidatkinje Kolinde Grabar Kitarovic u Hypo centru slavi objavu rezultata izbora za predsjednika Republike Hrvatske.Kolinda Grabar Kitarovic nova je predsjednica Republike Hrvatske.Na fotografiji: Kolinda Grabar Kitarovic i suradnici.Foto: Tomislav Kristo / CROPIX
 Tomislav Krišto / CROPIX

Jakov Kitarović, suprug predsjednice Kolinde Grabar Kitarović, nije dugo bio bez posla. Nakon što mu je 15. veljače istekao šestomjesečni ugovor sa zagrebačkom tvrtkom Reversing Labs, jučer se zaposlio u tvrtki AD Plastik iz Solina, piše Tportal.

Jakov Kitarović primljen je na radno mjesto 'savjetnika za korporativnu sigurnost' u Zagrebu, gdje ova tvrtka ima jedinicu u kojoj radi otprilike polovica od ukupno 1200 radnika u Hrvatskoj. Plaća zasad nije poznata, no iz AD Plastika kažu da su supruga predsjednice zaposlili na neodređeno vrijeme nakon što se otvorila potreba za savjetnikom za korporativnu sigurnost. Na prethodnom poslu u Reversing Labsu, tvrtki koja se bavi informatikom i izradom sigurnosnih softvera, zarađivao je nešto više od 14 tisuća kuna mjesečno.

Suprug predsjednice završio je zagrebački Fakultet elektrotehnike i računarstva, na kojemu je 1998. magistrirao na temu 'Poboljšanje točnosti diferencijskog globalnog sustava satelitskog pozicioniranja'. Pored toga ima i diplomu Pomorskog fakulteta u Rijeci, gdje je u statusu mirujućeg profesora, no u medijskim istupima priznao je da je svoju karijeru podredio političkoj karijeri supruge Kolinde Grabar Kitarović i odgoju djece.

AD Plastik tvrtka je nastala izdvajanjem iz nekadašnje splitske Jugoplastike, a danas je najveći hrvatski proizvođač i izvoznik plastičnih dijelova za automobilsku industriju, piše Tportal.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 15:04