NISKE STRASTI

JAKOVČIĆ ISKORISTIO PSIĆA ZA KAMPANJU Na HTV-u se hvalio brigom za štenca pa ga isti dan ostavio u azilu?

Nakon što se istarski župan i predsjednik IDS-a Ivan Jakovčić 15. travnja izreklamirao na HTV-u s malenim štencem i ispričao da će psića kojeg je pronašao na cesti udomiti, ostavio ga je u azilu za životinje te se dan danas nije vratio po njega, javlja iPress.

Jura je dva dana "prošetavan" po Poreču, snimljen u Rovinju za prilog Hrvatske televizije, prenijeli su to pojedini mediji, a onda je istoga dana predan u azil za životinje.

Kako tvrde, iako je u prilogu eksplicitno rečeno da Jakovčić brine o udomljenom psu, prava je istina da je istog dana kad je prilog o EU izborima snimljen kontaktirao pazinsku udrugu Happy End, koja niz godina volonterski brine o napuštenim kućnim ljubimcima, te daljnju brigu o psiću prepustio njima.

Kazao je da mora razmisliti kako organizirati brigu o psu, s obzirom na to da je često na putu i ostavio ga u azilu.

- Dobro je da je kontaktirao nas, jer psa treba i cijepiti i čipirati i socijalizirati. Župan je ostavio novac za hranu i veterinarske troškove, a kako je briga o psu priča koja traje 10 do 15 godina, drago nam je da razmišlja može li je i preuzeti, kaže Mae Isaksson, pokretačica pazinskog azila, piše iPress.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 20:04