KRITIČAR MOSTA

JAMBO ZA JUTARNJI 'Radić me sigurno ne bi suspendirao. Ja sam vam bik u horoskopu, realan, čvrsto na zemlji, dođite i vidite tko je što napravio'

 Željko Tutnjević/Cropix

“A čujte, nisam se ogriješio o stranku, Stjepan Radić me sigurno ne bi suspendirao. Jedino sam možda pogriješio to što sam govorio iza sjednice Predsjedništva, jer prema Statutu i Poslovniku o radu, na dan sjednice smije istupati samo predsjednik. No i dalje ostajem pri tome da su Božo Petrov i Nikola Grmoja bleferi i foteljaši. Nesretan sam samo zato što sam to trebao reći danas, a ne jučer. Naravno da ću se žaliti. Tako me je i 2003. godine izbacio HDZ, a sve što sam rekao oko barbe Ive obistinilo se”, komentirao je Stipe Gabrić Jambo trenutačnu suspenziju iz stranke koju je u subotu donio predsjednik HSS-a Branko Hrg smatrajući da je Jumbo nanio nepopravljivu štetu HSS-u zbog oštrih optužbi na račun Bože Petrova i Nikole Grmoje.

Vladaju kao sekta

Jambo ih je optužio da nisu i neće “napraviti pomak nijedne šalice kave”, kako više podsjećaju na molitvenu zajednicu negoli na stranku i da njihov politički projekt vodi crkva s kojom obitelj Petrov godinama surađuje, a koaliranje HSS-a s Mostom procijenio je promašenim “jer će ta sekta na prvoj krivini iskočiti i imat ćemo nove izbore”.

U kratkom razgovoru za Jutarnji list suspendirani Jambo u jednako žestokom tonu ponovio je kritiku “psihijatra i volontera koji Metkovićem vladaju kao sekta i od čijih je priča o reformi ostao samo zahtjev da im se da šest ministarstava”.

Na primjedbu novinara da mu se može osporiti pravo glasa jer ga je Petrov smijenio nakon 16 godina vladanja i pokrenuo kazneni postupak protiv njega, Stipe Gabrić Jambo uzvratio je energično:

Proganjaju i branitelje

“Ja sam vam bik u horoskopu, realan, čvrsto na zemlji, imam 58 godina, troje krasne akademski obrazovane djece i dida sam dvije male unuke. Dođite i vidite tko je što napravio. Iza mene su u Metkoviću ostala dva svjetski ugledna muzeja, arheološki, za koji sam otkupio zemljište i prirodoslovni muzej, ja sam zapošljavao; i Grmoji sam omogućio da se iz škole iz Vrgorca preseli u Metković. A oni su zaposlili tridesetak svojih rođaka, a otposlili i politički proganjaju ljude, desetak njih, među kojima su i hrvatski branitelji, koje su smatrali nepodobnima - to se u mojem malom Metkoviću nije dogodilo od 1971. Mene moj Bog uči da radim i da ne otimam drugima posao.”

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. svibanj 2024 22:41