GOTOVA STVAR

Jandroković će se povući, njegov zamjenik Katičić postaje novi glavni tajnik HDZ-a

Katičić je dosad bio državni tajnik u Ministarstvu državne imovine, a prije toga radio je kao odvjetnik
Krunoslav Katičić
 CROPIX

Dosadašnji predsjednik Sabora Gordan Jandroković najvjerojatnije će se povući s pozicije glavnog tajnika HDZ-a, a na toj funkciji trebao bi ga zamijeniti, kako neslužbeno doznajemo, Krunoslav Katičić, njegov dosadašnji zamjenik i državni tajnik u Ministarstvu državne imovine.

Iako je Katičićev susret s premijerom Andrejem Plenkovićem prekjučer potaknuo spekulacije da bi mogao biti budući ministar pravosuđa, ispostavilo se da to nije točno. Razgovarali su, kako neslužbeno doznajemo, o tome da Katičić preuzme funkciju u stranci.

- Čeka se konstituiranje Sabora pa to još nije službeno, ali ionako se taj prijedlog treba usvojiti na Predsjedništvu stranke. Ali, to je praktički gotova stvar - potvrdio nam je izvor u HDZ-u.

Katičić je dosad bio državni tajnik u Ministarstvu državne imovine, a prije toga radio je kao odvjetnik. Vrh HDZ-a želi da se Katičić isključivo posveti stranci, što Jandroković često nije stizao zbog posla šefa Sabora. U stranci kažu da će se Jandroković s te pozicije povući samo zato da bi se potpuno mogao posvetiti poslu predsjednika Sabora, a i tijekom ovog mandata često su mu znali spočitavati da nije u potpunosti posvećen svojoj funkciji na Markovu trgu.

Katičić je blizak s premijerom Plenkovićem još iz mladih dana, a prije u stranci nije bio na funkcijama sve dok nije uoči ovih parlamentarnih izbora imenovan za zamjenika glavnog tajnika Jandrokovića i uz njega je bio aktivan i u izbornom stožeru.

U Katičićevu životopisu na stranicama Ministarstva piše da je studirao na Pravnom fakultetu u Zagrebu te da je “tijekom bavljenja odvjetničkom praksom bio član više nadzornih odbora trgovačkih društava, član odbora vjerovnika u stečajnim ili predstečajnim postupcima”.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 16:21