PORUKA PODRŠKE

Jandroković: ‘Hrvatski narod suosjeća s patnjama Ukrajine u bezumnom napadu‘

‘Slike užasa rata koje nam pristižu iz Ukrajine u Hrvatskoj bude bolna sjećanja na naš Domovinski rat otprije trideset godina‘

Gordan Jandroković

 Goran Mehkek/Cropix

Gordan Jandroković kazao je na video sastanku s predsjednikom ukrajinskog parlamenta i drugim predsjednicima država članica EU-a da hrvatski narod suosjeća i solidarizira se s patnjama Ukrajine u "bezumnom napadu" Rusije, priopćio je u petak Ured predsjednika Hrvatskog sabora.

"Svjedočimo ničime izazvanoj brutalnoj agresiji Rusije na Ukrajinu. Slike užasa rata koje nam pristižu iz Ukrajine u Hrvatskoj bude bolna sjećanja na naš Domovinski rat otprije trideset godina", kazao je Jandroković u svom govoru navodi se u priopćenju.

"Zbog toga hrvatski narod posebno duboko suosjeća i solidarizira se s našim prijateljima u Ukrajini koji prolaze kroz velike patnje u ovom bezumnom napadu“, dodao je.

Jandroković je, na poziv predsjednice Europskog parlamenta Roberte Metsole, sudjelovao na video sastanku s predsjednikom ukrajinskog parlamenta Ruslanom Stefančukom i drugim predsjednicima parlamenata država članica Europske unije, priopćio je u petak njegov Ured.

Jandroković je u svom obraćanju kazao da je Hrvatski sabor Deklaracijom o Ukrajini osudio rusku agresiju, pozvao na prekid vojnih operacija i podržao teritorijalnu cjelovitost, suverenost i nezavisnost Ukrajine u njezinim međunarodno priznatim granicama.

Također je istaknuo da Hrvatska podupire i podržavat će europski put Ukrajine, navodi se u priopćenju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. studeni 2023 07:05