DRAMA U PARLAMENTU

Jandroković izgubio živce i izbacio Krišto iz Sabora: ‘Ono što je učinila smatram krajnje neprimjerenim‘

Nezavisna zastupnica predložila je odavanje počasti ubijenoj djeci u Domovinskom ratu

Jandroković izbacio Vidović Krišto iz Sabora

 Saborska Tv/screenshot

Nezavisna zastupnica Karolina Vidović Krišto je na početku saborske sjednice u srijedu predložila odavanje počasti ubijenoj djeci u Domovinskom ratu, no, predsjednik Sabora to nije dopustio tumačeći da takve stvari treba unaprijed dogovoriti, a zbog kršenja Poslovnika udaljena je sa sjednice.

„Nećemo tako, sjednite. Ovo je zlouporaba, izvolite sjesti...”, upozoravao je predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković Vidović Krišto koja je odbijala prestati pričati nakon čega joj je dodijelio tri opomene i mjeru udaljenja sa sjednice.

Kada je u pitanju izražavanje počasti ili sućuti, Jandroković je rekao kako je dogovoreno da se takve stvari dogovore unaprijed s predsjedavajućim i onda bi se to moglo i učiniti.

"To sam učinio zato što smatram da se radi o zloporabi koja, po mojem mišljenju, nije primjerena jer se radi o vrlo osjetljivoj temi i kolegica Krišto me dovela u vrlo neugodnu situaciju”, pojasnio je Jandoković izrečenu mjeru.

"Odati počast ubijenoj djeci je nešto što zaslužuje svakako da se radi, i to trebamo činiti, ne samo djeci nego svima koji su ubijeni, civilnim žrtvama i hrvatskim braniteljima. No ono što je učinila smatram krajnje neprimjerenim, provokacijom kojom je željela mene i sve ostale dovesti u neugodnu situaciju”, istaknuo je Jandroković.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. siječanj 2023 00:57