PREDSJEDNIK SABORA

Jandroković komentirao izbor za šefa Vrhovnog suda, ali i povećanje saborske većine: ‘A zašto bismo išli u šoping?‘

Svoj stav o kandidatu za šefa Vrhovnog suda ima, ali sad ga, kaže, ne može reći
Pedsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković
 Vladimir Dugandzic/Cropix

Predsjednik Sabora, Gordan Jandroković, uoči početka jesenskog zasjedanja Sabora održao je sastanak sa svim predsjednicima klubova zastupnika, a potom se obratio javnosti, piše N1.

“Očekuje nas dosta intenzivan rad. Krećemo 15. 9., po planu radimo do 12. studenog i nastavili bi 24. studenog pa sve do kraja ustavnog roka ili ako bi bilo potrebno i kasnije, nakon 15. 12.”, rekao je Jandroković.

Istaknuo je da je osnovan novi klub zastupnika, klub Fokusa i nezavisnih zastupnika, četrnaesti po redu. Najavio je i promjene u ustrojstvu Sabora.

Govorio je i o izboru predsjednika Vrhovnog suda.

"Prošli tjedan imali smo sastanak parlamentarne većine. Stav je takav da ćemo sačekati da vidimo koje je obrazloženje Opće sjednice Vrhovnog suda, nakon toga sačekat ćemo raspravu i saslušanje kandidata i nakon toga reći ćemo svoj stav", rekao je Jandroković.

Predsjednik je najavio svog kandidata, neće ni biti moguće raspravljati o drugim kandidatima, dodao je.

Svoj stav o kandidatu za šefa Vrhovnog suda ima, ali sad ga, kaže, ne može reći. “Dopustite još nekoliko dana, nije to toliko dugo, a onda će se znati stav parlamentarne većine”, rekao je Jandroković.

Što se tiče vladajuće većine, kaže, ona funkcionira, a zasad ne vidi niti da će se ona povećati. “A zašto bismo išli u šoping?”, upitao je na pitanje novinara hoće li biti šopinga zastupnika, piše N1.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. listopad 2021 12:36