SLUČAJ FIMI MEDIA

Jandroković: ‘Ne, neću prihvatiti odgovornost za nešto za što nisam kriv!‘

"Što se tiče isprika, morate biti krivi. A ovdje je HDZ posljedično odgovoran zbog postupanja pojedinaca"
Predsjednik Sabora Gordan Jandroković
 Damjan Tadic/Cropix

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković komentirao je jučerašnju presudu u slučaju Fimi media. Kaže kako je u razdoblju od 2004. do 2008. godine bio saborski zastupnik, a kasnije ministar, te nije bio upoznat s događajima vezanim uz aferu.

- Što se tiče osjećaja razočarenja, prošlo je 12-13 godina, osjećaji su drugačiji i stvari se mogu gledati hladne glave. Nisam se dobro osjećao zbog stvari koje su se događale - rekao je Jandroković, a piše N1.

- HDZ postoji 32 godine i zaslužan je za mnoge uspjehe i ostvarenje ciljeva, ali imao je i posrtanje koje se dogodilo i zbog kojeg sada plaćamo političku cijenu - izjavio je.

- Nosim i sam politički teret, suparnici me ne štede, ali nikako neću prihvatiti odgovornost za nešto za što nisam kriv - kaže.

- Moja dužnost je bila uglavnom političke prirode. Za logistiku i financije bio sam odgovoran od 2016. do 2020. godine - kaže.

Jadrokovića su pitali je li ikad sumnjao u kriminalne radnje i je li ikada pitao što se događa. Odgovorio je poprilično nervozno.

- Ovo što me pitate, jesam li slutio, daleki je put od slutnji i sumnji do toga da je netko doista kriv i da čini nešto nezakonito. Kad slušam Grbina koji me proziva, a nedavno je stajao uz svog kolegu koji je plakao pred medijima tvrdeći da mu netko prijeti smrću pa je podignuta optužnica da nije govorio istinu. Jeste pitali Grbina je li znao? Optuživati nekoga bez dokaza je vrlo neugodno - poručio je Jandroković.

Na pitanje treba li se HDZ ispričati građanima, rekao je da je HDZ platio cijenu na izborima 2011. Kaže da su sada kao pravna osoba odgovorni i da će platiti i tu cijenu.

- Što se tiče isprika, morate biti krivi. A ovdje je HDZ posljedično odgovoran zbog postupanja pojedinaca - rekao je.

Podsjetimo, Vrhovni sud u srijedu je djelomično potvrdio presudu iz ponovljenog postupka u slučaju Fimi media pa će HDZ zbog izvlačenja novca iz državnih institucija i tvrtki morati platiti 3,5 milijuna kuna kazne, dok je bivšem premijeru Ivi Sanaderu kazna s osam smanjena na sedam godina zatvora.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 16:27