PREDSJEDNIK SABORA

JANDROKOVIĆ NIKAD OŠTRIJI PREMA PREDSJEDNICI 'Ne mogu shvatiti... Do sada sam svaki put kad je bila ovakva situacija djelovao smirujuće, ali...'

 
Gordan Jandroković
 Tomislav Kristo / CROPIX

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković oštro je u srijedu komentirao predsjednicu i njezin prijedlog za sazivanjem zajedničke sjednice Vlade.

- Do sada svaki put kad je bila ovakva situacija djelovao sam smirujuće. Između predsjednice i premijera ne smije biti tenzija... Ne mogu shvatiti predsjedničin potez. Imali smo sjednicu Vijeća za nacionalnu sigurnost, i u isto vrijeme otišao je predsjednički zahtjev za sjednicom - poštom, bez da je to bilo priopćeno. Ne znam koliko je to ozbiljno, demografija je ozbiljan problem, takvoj temi treba pristupiti ozbiljno. Slanje dopisa nez priloženih materijala, bez objašnjenja što sadrže mjere - taj pristup nije ozbiljan, kazao je Jandroković za N1.

Predsjednica je, podsjetimo, u ponedjeljak poslala dopis u kojem traži zajedničku sjednicu Vlade s nekoliko točaka dnevnog reda, od kojih su najvažnije demografija i problem blokiranih građana te je predložila četiri termina u lipnju, no iz Vlade su poručili kako nisu dobili nikakve materijale kao podlogu za to, niti im je dostavila najavljene mjere za demografiju i za blokirane. Također, priopćili su kako su ovlasti premijera da predlaže dnevni red Vlade, a ne predsjednice Republike

- Neće biti zajedničke sjednice Vlade na ovu temu. Predsjednica je poslala dopis s inicijativom, nije bilo konkretnih mjera o kojima je izvijestila javnost. Vlada je poduzela niz mjera, idemo 1. 7. s novom mjerom... Ima osam do devet mjera koje su već poduzete, a još jednom pozivam i predsjednicu i sve druge koji žele dati ideje, Vlada ima ovlasti donositi odluke ovog karaktera i vrlo rado ćemo saslušati sve ideje. Tu je i Vijeće za demografsku revitalizaciju, rekao je premijer u utorak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 19:50