PUNO POSLA

JANDROKOVIĆ: 'Novi Sabor žurno će nastaviti s radom, ne znam kome bi godišnji odmor uopće pao na pamet'

Gordan Jandroković
 Zeljko Puhovski / CROPIX

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković u srijedu je otklonio mogućnost da zastupnici, nakon što budu izabrani, odmah odu na godišnji te najavio kako će novi Sabor odmah nastaviti s radom čim se konstituira saborska većina.

- Ova je situacija takva da će se od zastupnika zahtijevati da vrlo ozbiljno, odgovorno i promptno krenu na posao, tako da nema nikakve dileme da će Sabor nastaviti s radom odmah čim se konstituira većina - izjavio je Jandroković u općini Dubrava gdje je sudjelovao na obilježavanju Dana Općine i župe Svete Margarete.

Odlučno je otklonio mogućnost da zastupnici, nakon što budu izabrani, odu na godišnji odmor.

- Sasvim je normalno da, nakon što bude izabran novi Sabor, on žurno krene s radom, da donesemo zakon o obnovi Zagreba i sve potrebne mjere kako bi bili pripremni za sve što nas čeka na jesen. Dakle, moramo donijeti jedan broj odluka vezanih za gospodarske mjere i ne znam kome bi uopće palo na pamet da Sabor, nakon što zastupnici budu izabrani, ode na godišnji odmor - poručio je predsjednik Sabora.

Jandroković je time odgovorio na novinarski upit kako gleda na poruku s Pantovčaka, odnosno iz Ureda predsjednika države Zorana Milanovića, da zastupnici ne bi trebali ići na stanku nakon konstituiranja o kojoj je ranije danas izvijestio Jutarnji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 11:23