PREDSJEDNIK SABORA

JANDROKOVIĆ O STRANAČKOM KOLEGI 'Čuli smo teške riječi. Govoriti da netko nekoga ucjenjuje u Crkvi je uvredljivo. Stier treba reći o kome se radi'

 Srđan Vrančić / CROPIX

Na sastanak u Vladu u prijepodnevnim satima stigli su predsjednik Sabora Gordan Jandroković, potpredsjednik Sabora Željko Reiner, ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković i Vladimir Šeks. Pri ulasku u Vladu nisu željeli odgovarati na pitanja kojim povodom su došli na sastanak, no nakon sastanka novinarima se obratio Jandroković, piše N1.

Predsjednik Sabora najavio je Aktualno prijepodne za srijedu, a potom raspravu o ratifikaciji Istanbulske konvencije. Za četvrtak je zakazana rasprava o povjerenju ministrici Dalić.

- Danas sam poslao sam konačni prijedlog Dnevnog reda i raspored rada u Saboru. U srijedu će biti aktualno prijepodne, a nakon toga će biti rasprava o Istanbulskoj konvencij, a dan nakon toga rasprava o opozivu potpredsjednice Vlade, kazao je Jandroković.

- Očekujem da ćemo danas i u idućim danima sve raščistiti u koaliciji i da će ona nastaviti normalno raditi te očekujem da ćemo danas ili u idućim danima raščistiti sve o voditelju ERS-a, a o tome će odluku donijeti PSP, kazao je Jandroković na pitanje hoće li novi voditelj ERS-a biti Radovan Fuchs.

Pojasnio je i kakva je situacija s Davorom Ivom Stierom te kakva je njegova sudbina unutar HDZ-a.

- To je tema o kojoj ćemo razgovarati unutar HDZ-a... Čuli smo i dosta teške riječi, uvredljive za one o kojima je govorio kolega Stier. Bilo bi u redu da on objasni o čemu i zašto je to govorio', rekao je Jandroković.

- Treba objasniti je li govorio o nekome iz HDZ-a, bilo bi dobro da javno čujemo o kome se radi, kazao je predsjednik Sabora.

- Govoriti o tome da netko nekoga ucjenjuje u Crkvi je uvredljivo. Bilo bi dobro da javno čujemo o kome se radi. Pričekat ćemo još koji dan, Stier je rekao da će o tome govoriti u raspravi u Saboru o Istanbulskoj konvenciji, kazao je Jandroković.

Naglasio je i da očekuje da svi brane politiku stranke u Saboru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 18:10