PREVIRANJA U HDZ-u

JANDROKOVIĆ O STRANAČKOM KOLEGI 'Kovač je danas učinio loš politički potez. Ozbiljni političari ne rade takve stvari'

Gordan Jandroković i Miro Kovač
 Damir Krajac / CROPIX

Predsjednik Hrvatskog sabora i glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković ocijenio je u petak kako je Miro Kovač učinio loš politički potez izjavom da je HDZ-u potrebna rekonstrukcija te da je time stavio osobne ambicije ispred stranačkih interesa.

- U tom istupu čini mi se da je svoje osobne ambicije stavio ispred interesa HDZ-a i što se mene tiče, to je bio loš politički potez - izjavio je Jandroković za Dnevnik Nove TV komentirajući izjavu predsjednika saborskog Odbora za vanjsku politiku Mire Kovača na dan kad se na izvanrednoj sjednici Hrvatskog sabora glasalo o novim ministrima i potpredsjednicima Vlade.

Rekao je i da, po njegovu mišljenju, "ozbiljni političari ne rade takve stvari".

Jandroković je podsjetio da su u petak u Hrvatskom saboru ministri i ministrice podržani s 82 glasa što je, dodao je, vrlo stabilna parlamentarna većina, kao i da su svi HDZ-ovi zastupnici glasali za te prijedloge.

- U petak su HDZ, predsjednik Vlade i HDZ-a, naše ministrice i ministri, naše zastupnice i zastupnici vodili ozbiljne političke bitke s našim političkim suparnicima. Dakle, mi smo bili 100 posto angažirani u važnoj inicijativi, važnom projektu izglasavanja novih ministara - rekonstrukciji Vlade - istaknuo je Jandroković.

Kovačeva izjava diskvalificira ga, kaže Jandroković, i za čelnika HDZ-a.

- Ono što je on u petak učinio, barem u mojim očima, diskvalificira ga za čelnika Hrvatske demokratske zajednice. To se ne radi. Kad tvoja vojska, kad tvoja politička obitelj, kad tvoja stranka vodi ovakve ozbiljne političke bitke, moramo biti svi zajedno, svi skupa, a svoje osobne ambicije izražavat ćemo onoga trenutka kad za to dođe vrijeme - rekao je Jandroković.

Na pitanje znače li te oštre ocjene da Kovač može očekivati sankcije, odgovorio je kako ne vjeruje da će biti sankcioniran, ali da je morao iznijeti takvu ocjenu.

- Mi smo demokratska stranka. Svatko ima mogućnost kandidiranja. Nema nikakve dvojbe da se svatko može kandidirati, nemamo nikakvih problema s time. Ali isto tako, treba voditi računa kad se to čini. Ne vjerujem da će biti ikakvih sankcija, ali smatram da, kao glavni tajnik stranke, moram iznijeti ovu ocjenu jer znam da ima i drugih pretendenata na čelno mjesto - rekao je glavni tajnik HDZ-a.

Najavio je kako će u HDZ-u za otprilike godinu dana biti unutarstranački izbori kad će se svatko moći kandidirati i iskazati svoje ambicije i onda će, dodao je, biti vrijeme kad je to primjereno.

Niječno je odgovorio na pitanje ima li on ambiciju postati šef stranke.

- Ne, to sam već nekoliko puta rekao. Ja tih ambicija nemam - zaključio je Jandroković.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. siječanj 2023 05:25