VRLO DOBRI ODNOSI

Jandroković primio crnogorskog premijera Abazovića: ‘Prostor za napredak vidimo u turizmu‘

Jandroković i Abazović istaknuli su važnost daljnje integracije zemalja jugoistoka Europe u članstvo Europske unije

Dritan Abazović i Gordan Jandroković

 Damjan Tadic/Cropix

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković primio je predsjednika crnogorske vlade Dritana Abazovića koji je posjetio Hrvatsku, priopćio je u utorak Sabor.

Sugovornici su potvrdili vrlo dobre odnose Hrvatske i Crne Gore, utemeljene na međusobnom uvažavanju i konstruktivnoj suradnji, posebno u NATO-u.

Jandroković je pozdravio je uključivanje predsjednika Hrvatske građanske inicijative Adrijana Vuksanovića u vladu Crne Gore kao ministra bez portfelja, navodi se u priopćenju.

Jandroković i Abazović istaknuli su važnost daljnje integracije zemalja jugoistoka Europe u članstvo Europske unije. Predsjednik Sabora podržao je opredijeljenost Crne Gore europskim vrijednostima, uz ispunjenje svih preostalih mjerila i kriterija na njezinom putu pridruživanja Europskoj uniji. Također je iskazao spremnost Hrvatske na prenošenje vlastitih znanja i iskustva iz pristupnog procesa i članstva u Uniji.

Sugovornici su pozdravili porast robne razmjene tijekom prošle godine, a prostor za napredak vide u turizmu i infrastrukturnim projektima u prometu.

Dvojica dužnosnika su razgovarali i o utjecaju ruske agresije na Ukrajinu te ekonomskim i političkim posljedicama rata na područje jugoistočne Europe, stoji u priopćenju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 22:51