LOŠA SITUACIJA

Jandroković: ‘Promašeno je u ovom trenutku pandemije govoriti o krivici. Borba još traje...‘

‘Oko te ocjene da smo najgori u Europi, polagano; malo je to ishitreno govoriti‘, kaže Jandroković
Gordan Jandroković
 Damjan Tadic/Cropix

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković poručio je u četvrtak kako je po njemu „potpuno promašeno“ u ovome trenutku govoriti o krivici za tešku situaciju s pandemijom koronavirusa.

„O krivici je u ovome trenutku, po meni, potpuno promašeno govoriti, zato što će se na kraju zbrajati rezultati. Onda ćemo analizirati što je i kako je, ova borba još traje“, rekao je Jandroković u Dnevniku Nove TV.

„Danas imamo rezultate koji brinu, daleko od toga da bih govorio da je situacija dobra, nije, ali nemojmo govoriti da smo lošiji nego jesmo“, poručio je, ne slažući se s ocjenom da smo najgori u Europi.

„Oko te ocjene da smo najgori u Europi, polagano; malo je to ishitreno govoriti, treba gledati proces, to je ovih nekoliko dana. Ako sve stavimo od početka, Hrvatska je negdje na sredini“, odgovorio je.

Napravio je usporedbu s Njemačkom u kojoj je, naveo je, jučer bio najgori dan po smrtnosti, u Austriji je danas, Češka ima više od 10 tisuća mrtvih…

Jandroković kaže da je spreman razgovarati o oporbenoj inicijativi da se dužnosnicima, slijedom porezne reforme, ne povećaju plaće.

„Moram prvo vidjeti inicijativu, ako će biti suvisla, možemo o tome razgovarati, ali neka idu sa konkretnim prijedlogom“, rekao je predsjednik Hrvatskog sabora i povukao paralelu s ponašanjem oporbe nakon potresa u Zagrebu.

"Tada smo se Vlada, klub HDZ-a, ja osobno, odrekli plaća, no oporba nas je prozivala, da bi se kasnije saznalo da mnogi od njih nisu napravili ništa", podsjetio je Jandroković.

Upitan, odgovorio je kako se nije čuo s Draženom Barišićem, bivšim gradonačelnikom Velike Gorice uhićenim u aferi Janaf koji je nedavno izašao iz zatvora. Nismo se čuli, hoće li se vratiti u Sabor ovisi o njemu, rekao je Jandroković, napominjući da to može učiniti nakon šest mjeseci, u ožujku iduće godine.

„Čekamo razvoj situacije“, odgovorio je na upit zašto Barišić nije izbačen iz HDZ-a poput Josipe Rimac, te ponovio da ti slučajevi nisu isti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. lipanj 2023 04:16