GLAVNI TAJNIK HDZ-a

JANDROKOVIĆ PROZVAO MIRU KOVAČA 'Njegova izjava je neprimjerena, očito je aludirao na Bačićev dijalekt'

 
Gordan Jandroković
 Goran Mehkek / CROPIX

Glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković ocijenio je u utorak da kandidat za predsjednika HDZ-a Miro Kovač nedostatak vizije i karizme nadomješta "agresijom i manipulacijama" u obračunu sa suparnicima na izborima u HDZ-u na kojima je Kovač protukandidat Andreju Plenkoviću.

Jandroković je ustvrdio da se iz Kovačeva izbornog stožera proteklih dana neargumentirano optuživalo HDZ-ovo središnje izborno povjerenstvo i pojedine ljude uključene u organizaciju izbora.

Kao primjere naveo je da su Kovač i njegov stožer prozivali konkurente za navodne prijetnje članstvu angažiranom na Kovačevoj strani, dok je za predsjednika Kluba zastupnika HDZ-a Branka Bačića Kovač rekao da ga "ne može razumjeti bez rječnika", aludirajući na Bačićev dijalekt.

"Jedno je voditi polemiku s protukandidatom, a drugo je ići na osobnu razinu i upućivati ružne poruke članstvu, te pritom vlastiti nedostatak vizije i karizme nadomještati agresijom i manipulacijama. Takvu vrstu ponašanja, koja dolazi iz tabora gospodina Kovača, ne smatram korektnom", rekao je Jandroković novinarima na marginama EU-ove međuparlamentarne konferencije o zajedničkoj vanjskoj i sigurnosnoj politici.

Pozvao je kandidate da prestanu lažno optuživati za navodne propuste u organizaciji izbora, bez ikakvih dokaza. Posebno je pozvao Kovača da dokaže svoje tvrdnje da HDZ svoje članove zapošljava preko veze u državnoj i javnoj upravi,

"Nekoliko je puta iznio optužbe na račun predsjednika središnjeg izbornog povjerenstva, na ljude koji rade u glavnom tajništvu HDZ-a. Pozvali smo ga tada da optužbe potkrijepi dokazima i argumentima, ni jednom to nije učinio. Riječ je o nekorektnoj i neprimjerenoj agresiji i manipulaciji", ustvrdio je Jandroković.

Kandidati, istaknuo je, moraju biti svjesni da takve optužbe imaju posljedice na rejting stranke i međuljudske odnose unutar HDZ-a.

Vezano uz izborne pripreme, Jandroković napominje kako će radi transparentnosti Plenković i Kovač moći imati svoje članove u biračkim odborima. Tako će broj članova u biračkim odborima sa sadašnjih pet narasti na sedam.

Kandidati za zamjenika i potpredsjednike stranke moći će imati svoje promatrače na biračkim mjestima.

"Želimo otkloniti bilo kakvu sumnju oko toga da je negdje nešto napravljeno krivo", ističe glavni tajnik HDZ-a, koji skrbi o transparentnosti i korektnosti izbornog procesa u HDZ-u.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. listopad 2023 00:13