PUNA SOLIDARSNOST

Jandroković s predsjednikom ukrajinskog parlamenta o stanju u Ukrajini

Hrvatski sabor nastavit će pomno pratiti situaciju te pružati stalnu potporu ambicijama Ukrajine za ulazak u Europsku uniju, rekao je Jandroković

Gordan Jandroković

 Damjan Tadic/Cropix

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković u utorak je telefonski razgovarao s predsjednikom ukrajinskog parlamenta Ruslanom Stefančukom koji ga je izvijestio o trenutačnoj situaciji u ratu pogođenoj Ukrajini, priopćeno je iz Sabora.

Jandroković je u razgovoru rekao da "hrvatski narod najdublje suosjeća s prijateljskim ukrajinskim narodom koji je već podnio ogromne žrtve u ovom bezumnom napadu", navodi se u priopćenju.

Istaknuo je da je Hrvatska, koja je u prošlosti bila žrtva velikosrpske agresije, ustrajna u najoštrijoj osudi vojnog napada na Ukrajinu i njezin suverenitet, teritorijalni integritet i neovisnost.

Dodao je da je Hrvatski sabor donio Deklaraciju o Ukrajini kojom je jasno i oštro osudio rusku agresiju te pozvao na trenutačni prekid svih vojnih djelovanja kako bi se spriječile nove ljudske žrtve i materijalna šteta.

Isto tako, Hrvatski sabor nastavit će pomno pratiti situaciju te pružati stalnu potporu ambicijama Ukrajine za ulazak u Europsku uniju, rekao je Jandroković.

Predsjednik Sabora izrazio je punu solidarnost Hrvatske s ukrajinskim narodom, njihovim vodstvom i kolegicama i kolegama iz Vrhovne Rade te izrazio nadu u što skoriji prekid vojnih djelovanja i očuvanje ljudskih života.

Stefančuk je zahvalio na podršci koju je Hrvatska pružila Ukrajini u ovim tragičnim događajima za njegovu zemlju, stoji u priopćenju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. rujan 2022 11:05