MODEL 6 PLUS 6

Jandroković: ‘Treba naći rješenje koje će zastupnicima omogućiti da rade nakon mandata‘

‘Neugodna je situacija kad čovjek godinu dana praktički ništa ne može raditi i onda ide na državne jasle, što isto nije simpatično‘
 Goran Mehkek/Cropix

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković izjavio je u petak kako bi trebalo potražiti "neko rješenje“ koje bi zastupnicima koji ne budu ponovno izabrani omogućilo da rade, pa ne bi bilo potrebe da im država šest mjeseci isplaćuje punu, a šest mjeseci polovicu plaće.

- To je zakon, prvo moramo vidjeti kako prevladati situaciju u kojoj je njima praktički zabranjeno raditi godinu dana, svi oni koji bi trebali doći na upravljačke pozicije, u privatnom, pa i javnom sektoru, nemaju to pravo - odgovorio je Jandroković, komentirajući činjenicu da 38 zastupnika prošlog saborskog saziva i dalje prima plaću, jer su zatražili model 6 plus 6 o čemu je danas izvijestio Jutarnji.

- To je jedna vrlo neugodna situacija u kojoj čovjek godinu dana praktički ništa ne može raditi i onda ide na državne jasle, što isto nije simpatično. Dakle, tu bi možda trebalo potražiti neko rješenje u kojem će se omogućiti ljudima da rade i onda ne bi bilo potrebe za šest plus šest - rekao je predsjednik Sabora novinarima uoči sjednice na kojoj Sabor treba donijeti zakon o obnovi Zagreba od potresa.

- Bitno je da zakon prođe i da stvorimo temelj za djelovanje - izjavio je, očekujući da će za zakon glasovati više od 76 zastupnika koliko ima saborska većina.

- Ovo nije pitanje politike, ni politikanstva, ovo je zaista zakon koji treba pomoći građanima, oživjeti Grad Zagreb - istaknuo je Jandroković koji visoku potporu ideji obnove, odnosno zakonu, objašnjava političko zrelošću.

- Drago mi je da na taj način raspravljamo u Saboru, vjerujem da će se to vidjeti i na glasovanju - rekao je predsjednik Sabora.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. svibanj 2024 01:44