U IME SABORA

Jandroković uputio čestitku: Vrijednosti antifašizma ugrađene su u izvorišnim osnovama hrvatskog Ustava

Hrvatski narod koji pamti borbu za svoju slobodu u Domovinskom ratu privržen je europskim vrijednostima, kazao je Jandroković

Gordan Jandrokovic.
 

 Damjan Tadic/Cropix

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uputio je čestitku u povodu obilježavanja Dana antifašističke borbe u ime Hrvatskoga sabora i osobno ističući da su vrijednosti antifašizma ugrađene u izvorišnim osnovama hrvatskog Ustava, kao i u Deklaraciji o antifašizmu.

"Svim građankama i građanima Republike Hrvatske čestitam Dan antifašističke borbe uime Hrvatskoga sabora i osobno.

Na današnji dan prisjećamo se 22. lipnja 1941. kada je u šumi Brezovica pokraj Siska osnovan Prvi sisački partizanski odred. Antifašistički pokret odredio je budućnost Europe, a svojim doprinosom borbi protiv fašizma u Drugom svjetskom ratu Hrvatska je dala svoj obol novijoj europskoj povijesti", istaknuo je Jandroković.

Dodao je kako su vrijednosti antifašizma ugrađene u izvorišnim osnovama hrvatskog Ustava, kao i u Deklaraciji o antifašizmu koju je Hrvatski sabor donio 2005. godine na 60. obljetnicu pobjede nad fašizmom.

"U vremenu u kojem se Europa i cijeli svijet suočavaju s posljedicama ruske agresije na Ukrajinu, najvećeg vojnog sukoba u Europi od Drugog svjetskog rata, postajemo svjesniji važnosti očuvanja mira, demokracije i slobode.

Hrvatski narod koji pamti borbu za svoju slobodu u Domovinskom ratu privržen je europskim vrijednostima vladavine prava, solidarnosti, tolerancije i poštovanja ljudskog dostojanstva. Zadaća svih nas je da svojim djelovanjem pokažemo dosljednost u odbacivanju svakog oblika ekstremizma i totalitarizma te iskažemo opredijeljenost demokraciji, međusobnom poštovanju i uvažavanju različitosti", poručio je Jandroković

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. ožujak 2023 18:29