ŠEF SABORA U VUKOVARU

Jandroković: ‘Vodeći računa o povijesnoj istini, moramo se okrenuti budućnosti‘

Istaknuo je i kako je povijesna istina da se u Vukovaru dogodila velikosrpska agresija, da je agresor bio vrlo brutalan

Gordan Jandroković
 

 Luka Gerlanc/Cropix

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković poručio je u petak iz Vukovara, kako se, vodeći računa o povijesnoj istini i uvažavajući stradanja, moramo okrenuti budućnosti.

"Uvažavajući sve što se događalo (1991.), bol, stradanja, vodeći računa o povijesnoj istini, moramo se okrenuti budućnosti“, rekao je Jandroković za N1 televiziju dok je hodao u koloni sjećanja za žrtve Vukovara stradale u velikosrpskoj agresiji.

Istaknuo je i kako je povijesna istina da se u Vukovaru dogodila velikosrpska agresija, da je agresor bio vrlo brutalan.

Od tada je prošlo puno vremena i Hrvatska je danas drugačija zemlja, ušla je u EU i NATO, ući će u šengenski prostor, ekonomski je snažnija, naveo je.

Na tvrdnju da sa srpske strane nema istinskog priznanja da se radilo o srpskoj agresiji, te na pitanje treba li SDSS to korigirati, Jandroković je odgovorio kako mu se čini da se, ipak, postupno prihvaća istina.

Dolaskom Borisa Miloševića u Vukovar, Anje Šimprage u Škabrnju čini mi se da korak po korak prihvaćaju to što je bila istina. Naravno da to nije lako i da to izaziva određene političke napetosti i tenzije, no meni se čini da idemo u tom smjeru, izjavio je predsjednik Sabora.

"S vremena na vrijeme dogode se stvari koje su teško prihvatljive, posebno za one koji su teško stradali, ali gledamo li dugoročno i analiziramo pažljivo, imam dojam da stvari idu na bolje“, kazao je.

Poručio je i kako bi volio da svi koji sudjeluju u političkom životu prihvate povijesnu istinu, da se suoče s onim što je bila odgovornost njihova naroda.

Istovremeno je važno je da danas - a oko toga nema nikakvog zbora kada pitate bilo kojeg višeg dužnosnika SDSS-a - prihvaćaju hrvatsku državu, vrijednosti na kojima je utemeljena moderna hrvatska država i da aktivno sudjeluju u političkom životu, naveo je Jandroković.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 01:02