HITAN SASTANAK U HDZ-U

Jarnjak: Zvao sam jutros Bajića, želim dati iskaz! DORH: Dogovora nema i ne može biti!

Državni odvjetnik odlučuje kada i u kom svojstvu će pozvati pojedine osobe, pa tako i Ivana Jarnjaka radi davanja iskaza, objavio je DORH
Zagreb, 030911.Avenija Gojka Suska.Policijska Akademija.Svecanost obiljezavanja 20 godina osnutka SJP Alfa Zagreb.Govor Ivana Jarnjaka.Foto: Goran Mehkek / Cropix
 Goran Mehkek / CROPIX

ZAGREB - Nakon što je Ivan Jarnjak danas izjavio da se javio glavnom državnom odvjetniku i dogovorio da će dati iskaz, oglasio se DORH priopćenjem u kojemu je pojasnio kako nije bilo dogovora s Jarnjakom. DORH je istaknuo kako pozivanje Ivana Jarnjaka radi davanja iskaza nije i ne može biti stvar dogovora.

- Nadležni državni odvjetnik sukladno Zakonu o kaznenom postupku i probicima konkretnog kaznenog predmeta odlučuje kada i u kom svojstvu će pozvati pojedine osobe, pa tako i Ivana Jarnjaka radi davanja iskaza, objavio je DORH.

Čelnici HDZ-a održali su danas izvanrednu tiskovnu konferenciju povodom optužbi na račun stranačkih čelnika da su uzimali novac iz HDZ-ovih 'crnih fondova'. Ivan Jarnjak je najavio tužbu protiv bivše tajnice HDZ-a Branke Pavošević te potvrdio da je jutros razgovarao s Mladenom Bajićem te da će dati iskaz o optužbama da je u vrijeme dok je bio glavni tajnik HDZ-a ta stranka financirana iz crnih fondova

- Riječ je o lažnim i neistinitim navodima. Podnijet ću tužbu protiv Branke Pavošević - rekao je Jarnjak na konferenciji u središnjici stranke koja je trajala nepunih pet minuta i na kojoj su novinarima bila dozvoljena svega dva pitanja.

Na čuđenje medija rekao je kako se samo ponudio glavnom državnom odvjetniku da da iskaz o spornim slučajevima financiranja HDZ.

- Razgovarao sam jutros s Bajićem i zamolio sam ga da obrazložim sve u vezi s tim i dat ću iskaz pred Državnim odvjertništvom.

Na pitanje novinara hoće li još netko iz HDZ-a dati iskaz Jarnjak je izjavio kako se u ovom slučaju radi samo o njemu.

Medije je zanimalo kako to da Bajić do sada nije zvao Jarnjaka ako je točno da je Pavošević još u srpnju dala iskaz, a Jarnjak je poručio kako to treba pitati glavnog državnog odvjetnika.

Nije odgovorio niti na pitanje tko onda podmeće HDZ-u kao što tvrdi Jarnajk i ostali vodeći ljudi stranke ponavljajući tek kako će podnijeti tužbu.

Također je izbjegao odgovoriti na pitanje hoće li, ukoliko se pokaže da su optužbe točne, odstupiti iz politike

Prije konferencije u središnjici HDZ-a okupili su se članovi Predsjedništva HDZ-a.

Odgovarajući na novinarski upit uoči sjednice Andrija Hebrang izjavio je uoči sjednice kako on osobno nije vidio niti jednog svog suradnika da to radi.

Ministar zdravstva Darko Milinović opetovano je izjavio da nema nikakvih saznanja o crnim fondovima već naglasio kako samo može ponoviti ono što je rekao prije 10 mjeseci, odnosno za 70 tisuća kuna za obnovu razrušene crkve u Bilaju.

Maček: Tužit ću Branku Pavošević

Komentirajući iskaz Branke Pavošević da joj je Ratko Maček donosio novac 2003., bivši glasnogovornik Vlade izjavio je za Dnevnik Nove TV kako će tužiti bivšu HDZ-ovu blagajnicu zbog klevete .

'Zbog uskočkog predmeta ne mogu komentirati predmet, ali riječ je o zastrašujućem eklatantnim lažima koje nemaju apsolutno nikakvog uporišta u stvarnosti, izjavio je Ratko Maček.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 08:51