SKANDAL U SPLITU

Javila se žena ispod čijeg statusa je Ivošević napao Židove: ‘Bio je isprovociran vrijeđanjem Hrvata‘

Osoba na čijem se Facebooku vodila sporna rasprava u kojoj se našao kandidat za dogradonačelnika Splita
 Tom Dubravec/ Cropix

Kandidat za dogradonačelnika Splita Bojan Ivošević našao se usred skandala kada je Roni Robert Brandl iznio u javnost detalje rasprave koju je s njim imao prije nekoliko godina. U njoj ga je Ivošević preko Facebooka izvrijeđao i prijetio mu smrću zato što je Židov. Osim toga usput je uvrijedio i Rome, ali i Hrvate.

Ivošević je prvo rekao da je riječ o lažnim vijestima, ali je u konačnici dao izjavu za televiziju i kazao da se srami svojih riječi.

- Neprimjeren komentar, sramota me. Jednostavno rečeno u afektu u internet raspravi u kojoj je jedan gospodin cijeli hrvatski narod okarakterizirao kao ustaše koji su klali Židove - kazao je Ivošević.

Novinar ga je podsjetio kako je prvo govorio da je riječ o lažnoj vijesti.

- Ja i dalje nisam vidio te komentare niti znam što točno piše. Sjećam se jedne rasprave gdje je gospodin tvrdio da smo svi ustaše, a moj pradjed je ubijen od istog tog režima - pravdao se Ivošević.

Upitan daje li mu to opravdanje da kaže kako zbog toga razumije Hitlera, rekao je da ga je sram zbog te rečenice.

- Apsolutno ne. Svakome bi bilo neugodno - odgovorio mu je Ivošević.

O svemu ovome se očitovala i Hana Lilić Prodanović na čijem se Facebook profilu vodila sporna rasprava.

- Ne mogu vjerovati da je moj status iz 2017. bio dio najgledanijeg Dnevnika na nacionalnoj televiziji. Nova TV je u svom programu pustila priču o mom Facebook statusu radi komentara koji su bili ispod njega, a kojeg sam izbrisala tog istog dana.

Želim informirati javnost da je istina da je Bojanova neprimjerena reakcija bila isprovocirana vrijeđanjem njega i hrvatskog naroda kako je odgovoran za genocid uz poruke da je prosječni Hrvat "ustaša i seljačina".

Svi koji me znaju upoznati su s mojim proizraelskim stavovima, te mogu potvrditi da Bojan nikad nije izražavao antisemitske stavove, a da jedini put kad je na tu temu nešto ružno rekao je bilo kad je vrijeđan cijeli hrvatski narod - napisala je na Facebooku Lilić Prodanović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 08:09