NISU UPOZNATI S OBITELJI

Javilo se Međunarodno društvo za svjesnost Krišne: ‘Roditelji dječaka iz Pule nisu naši članovi‘

- Kao vjerska zajednica smatramo da su gajenje ljubavi i čistoće unutar obitelji kao i briga za djecu od ključne važnosti, kažu
Uhićenje majke dječaka iz Pule
 Dejan Štifanić/Glas Istre    

Nakon što se u medijima pojavila informacija da su roditelji dječaka koji je umro u Puli, jer se roditelji nisu brinuli za njegovu zdravstvenu skrb, članovi sekte Hari Krišna, reagiralo je Međunarodno društvo za svjesnost Krišne koje kaže kako su im prenošenjem te informacije narušeni "čast i ugled".

- Roditelji tragično preminulog dječaka, učenika 1. razreda Gimnazije u Puli, nisu članovi Međunarodnog društva za svjesnost Krišne u Republici Hrvatskoj, niti smo mi kao vjerska zajednica upoznati sa situacijom u njihovoj obitelji, kažu.

- Kako u našoj zemlji postoje različita filozofska i vjerska učenja od kojih brojna dolaze iz istočnjačkih tradicija, često se s našom vjerskom zajednicom pogrešno poistovjećuju i osobe koji nisu naši članovi niti slijede uzvišene životne principe koje propagira Hare Krišna zajednica, dodaju.

Napominju i kako je Međunarodno društvo za svjesnost Krišne registrirano kao vjerodostojna vjerska zajednica pri Ministarstvu uprave, pri čemu svoja učenja temelji na drevnim svetim spisima (vede) i monoteistička je religija koja slijedi tisućljetnu vjersku tradiciju.

- Većina naših odraslih članova obiteljski su ljudi koji uz svakodnevni posao u školama, bolnicama i na drugim mjestima, brižno odgajaju svoju djecu, a kao vjerska zajednica smatramo da su gajenje ljubavi i čistoće unutar obitelji kao i briga za djecu od ključne važnosti, kako za naše članove tako i za sve pripadnike hrvatskog društva, zaključuju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. svibanj 2024 21:41