OSUĐEN JER SE LIJEČIO

JAVIO SE HUANITO LUKSETIĆ 'Svako ljudsko biće ima pravo na život, izbor i samoliječenje, a meni je svaki dan spašavanje vlastitog života'

Huanito Luksetić
 Niksa Stipanicev / CROPIX

Huanito Luksetić, najpoznatiji oboljeli od multiple skleroze u Hrvatskoj koji je u petak osuđen na zatvorsku kaznu jer je uzgajao marihuanu kako bi se liječio uljem kanabisa, teško je podnio sudsku odluku.

Iako je u međuvremenu stigla informacija da će ga predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović pomilovati čim podnese zahtjev, prije te najave iz Ureda predsjednice s njim su uspjeli porazgovarati novinari Novog lista.

Nije baš bio raspoložen za razgovor, odavajući dojam rezigniranosti, kao da se već odavno pomirio sa sudbinom.

- Upoznati ste s time da otpočetka govorim da sam korištenjem ekstrakta konoplje spašavao svoj život i zdravlje. Već sam naglašavao da kao oboljeli od multiple skleroze, kojem je konoplja bila lijek, mislim da svako ljudsko biće ima pravo na izbor, život i samoliječenje. A ono što sam naučio, dijelio sam s drugima. Meni je svaki dan spašavanje života - naglasio je Huanito Luksetić koji je na kraju konstatirao: - Za mene je ovdje sve riješeno.

Huanito Luksetić, koji je prije 11 dana navršio 41. rođendan, na suđenju je objašnjavao da je na liječenje ekstraktom kanabisa krenuo nakon što je probao, uz ostalo, i terapiju s 5.000 pčelinjih uboda, piše Novi list.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 12:00