ANDREJ GUGNIN

JAVIO SE RUSKI PIJANIST ZBOG ČIJE JE 'BOMBE' IZBIO KAOS NA GRANICI Policija me držala na podu, ispitivali su i moju djevojku, a ja sam samo nosio ovo

 
 Andrey Gugnin / Facebook

Slovenska policija blokirala je jutros granicu na Bregani zbog sumnje da se u kovčegu jednog od putnika autobusa nalazi eksplozivna naprava.

Utvrđeno je da je riječ o bezopasnom predmetu, pa je promet prije podneva normaliziran. No, sada se oglasio i vlasnik "bombe", slavni ruski pijanist Andrej Gugnin koji je prelazio hrvatsko-slovensku granicu.

Kako je pojasnio na svom Facebook profilu, sumnjiva naprava zapravo je iPad pedala za okretanje notnih stranica, a detaljno je opisao i postupanje slovenske policije.

- Zadržan sam na granici između Slovenije i Hrvatske. Policajci su mi stavili ruke na leža i bacili me na zemlju licem prema podu. Granica je bila zatvorena dva sata, formirale su se duge kolone vozila s obje strane. Moj djevojku posebno su ispitivali i nisu joj dali da me vidi. Nazvala je ruski konzulat u Ljubljani gdje su joj rekli da ni oni trenutno od policije ništa ne mogu doznati. Držali su me dva sata u lisicama bez ikakvog objašnjenja - napisao je Gugnin koji je objavio i fotografiju sporne pedale.

Andrey Gugnin / Facebook
Ruski pijanist Andrey Gugnin

Pojasnio je kako je policijski skener u njegovoj prtljazi uočio sumnjivi predmet za koji se sumnjalo da je bomba spripadajućim detonatorima.

- Kako nisu smjeli otvarati moju prtljagu, čekao se stručnjak iz Ljubljane. Kada je stigao postalo mi je jasno u čemu je problem - moja iPad pedala, u ovom slučaju Airturn 105, koja ima mnoge dijelove koji podsjećaju na nešto sumnjivo - napisao je Gugnin.

Kaže kako su mu se policajci naposljetku ispričali i kupili mu kavu, te su bili prijateljski raspoloženi.

- Pokazali su mi rendgenski snimak i objasnili zašto im je izgledao sumnjivo. Da budem iskren, mislim da bih i sam slično postupio - kaže 32-godišnji Gugnin.

Naposljetku je sve svoje kolege glazbenike upozorio na ovaj problem, savjetujući im da takve uređaje nose u torbicama gdje ih uvijek mogu pokazati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 14:20