INTERVENCIJA VATROGASACA

Javio se Slavko kojeg su izvlačili iz šahta: ‘To je tako mala rupa, noge su mi bile gore, ništa nisam shvaćao...‘

Vatrogascima nije znao objasniti gdje se nalazi, ali zahvaljujući njegovoj prisebnosti brzo su ga locirali
Intervencija zagrebačkih vatrogasaca
 Vatrogasna Postrojba Zagreb/facebook

U zagrebačkom naselju Zapruđe vatrogasci su jučer izvlačili muškarca koji je upao u šaht i nije mogao izaći iz njega.

Dodatni problem bio je to što nije znao ni objasniti gdje se točno nalazi, ali zahvaljujući gospodinovoj prisebnosti brzo su ga locirali i na vrijeme je spašen.

- Čujte, ovak, to mi se još nikad u životu nije dogodilo. Ja sam sad u jednoj rupi. Rupi. Nemrem izaći iz nje, jer je toliko usko i tako dalje. Auti tu idu okolo. Ja, da vam kažem točno, ne znam di sam - kazao je muškarac vatrogascima kada ih je nazvao, piše RTL.

- Gdje ste bili, na kojoj lokaciji? Jeste išli u neku ustanovu? - pitali su ga vatrogasci.

- Možda sam znao, sad ne znam ništa. Čujte, ja sam toliko u toj skučenoj rupi, ne mogu se ispraviti, ne mogu izaći. Kaj da vam velim. Čujem idu auti, simo, tamo. Ja vičem - Halo, halo, pomoć i tako dalje - kazao je muškarac vatrogascima.

RTL je muškarca, koji se zove Slavko, pronašao u njegovom domu. S ozljedama na licu i po cijelom tijelu objasnio je kako voli šetati po gradu i kako mu se nikad tako nešto nije dogodilo.

'To je tako mala rupa'

- Ja sam išao u Novi Zagreb kad se gradilo ono najviše, nikad ništa, sve se to pazilo, a danas... Samo ide da te navuče u rupu, ali pazite, to je tako mala rupa, da je to neka bila rupa normalna, pa čovjek bi se mogao okrenuti. Nemrete se ni okrenuti, nemrete ni stati ni ništa - kazao je Slavko.

Najveći je problem bio taj što se sve dogodilo na mjestu koje nije previše prometno, pa gospodina Slavka nije nitko ni primijetio dok nije nazvao vatrogasce.

- Kad sam došao k sebi malo, nisam mogao uopće shvatiti da sam se našao u takvoj situaciji. Pazite, noge su mi bile gore, stražnjica mi je bila dole, ruke su bile, ali nemreš s nogama, nemreš s ničim - kazao je.

Za zagrebačke vatrogasce ovo je bila još samo jedna intervencija u nizu koju su riješili bez problema.

- Vadili smo ljude iz svih mogućih i nemogućih situacija. Od rupa, šahtova, okna, dizala, rijeka, potoka, automobila. Vadili smo dijelove tijela iz raznih pozicija, tako da nije nas nešto posebno iznenadilo. Ono što je bilo malo drugačije je činjenica da je gospodin bio pri svijesti i da je jako dobro komunicirao - kazao je za RTL zapovjednik JVP Zagreb Siniša Jembrih.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 19:36