OSUĐENI BJEGUNAC

Javio se Zdravko Mamić: ‘U Vekićevoj praonici nisu se Perwollom i Persilom prale samo njegove pare...‘

Upravo je Mamić Vekića i drugog suca te poduzetnika Tadića za primanje oko 400.000 eura mita u zamjenu za oslobađajuću presudu

Zdravko Mamić i Zvonko Vekić

 Cropix

Osuđeni bjegunac Zdravko Mamić na svom je Facebook profilu komentirao uhićenje suca Zvonka Vekića i njegove prijateljice Nataše Sekulić zbog pranja novca.

Upravo je Mamić Vekića, njegova kolegu Antu Kvesića i poduzetnika Dragu Tadića, osumnjičenog za posredovanje pri davanju mita, optužio da su primili oko 400.000 eura mita u zamjenu za oslobađajuću presudu u prvom sudskom postupku te za odbacivanje druge optužnice protiv njega.

Mamićev status niže prenosimo u cijelosti:

- Posljednjih tjedana i mjeseci u tišini radim na reformi pravosuđa, a danas se vidi još jedan u nizu rezultata onoga što smo zajedno pokrenuli – uhićen je sudac Vekić i njegova prijateljica zbog sumnje za pranje novca koji su izreketarili od onih kojima su trebali suditi po zakonu. Da, dobro ste pročitali, sudac Županijskog suda bavio se PRANJEM NOVCA. Netflix, pusti Narcose, dođi ovdje. Nadam se da neki sudac nekog višeg suda neće večeras u Dnevniku istupiti javno i reći da je to normalna djelatnost u fušu, baš kao što je doživotno uzdržavanje bakica uz otimanje imovine, uzimanje robe u vrijednosti 100 000 eura i sadnja privatnih voćnjaka novcem poreznih obveznika. U Vekićevoj praonici nisu se Perwollom i Persilom prale samo Vekićeve pare, obzirom da je bio dostavljač novaca za ostale krivosuce reketare, treba istražiti što je s novcem radio i za Kvesića, Vrbana, Krušlina, te svoje pajdaše s one strane zakona. Nadam se da je i suce Ustavnog suda i svih viših sudova barem malo sram kakve kriminalce u svojim redovima brane, ali polako, činjenica da me nitko od njih nije tužio za sve što sam iznio u javnost govori dovoljno za sebe. Istina i vrijeme su na mojoj strani, napisao je Mamić, pravomoćno osuđen u Hrvatskoj za izvlačenje novca iz Dinama.

Uz pisanu objavu priložio je i fotomontažu na kojoj je Vekićeva glava u perilici rublja s natpisom 'Praonica sudac Vekić - zatvoreno zbog privođenja'.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. rujan 2023 00:21