KORUPCIJA

JE LI BANDIĆ NUDIO TRI MILIJUNA KUNA GLAVNOM TAJNIKU SDP-a? USKOK se primio posla i potvrdio: 'Da, provodimo izvide'

 
Krešimir Beljak
 CROPIX

NOVO 13:30 --> Nakon ispitivanja u Uskoku SDP-ov zastupnik u zagrebačkoj Gradskoj skupštini Zvane Brumnić nije želio komentirati sumnje da mu je za prijelaz u stranku Milana Bandića nuđeno tri milijuna kuna.

"Reći ću samo da sam dao izjavu u Uskoku", kratko je kazao Brumnić nakon izlaska iz sjedišta Uskoka u Gajevoj ulici. Istu je tvrdnju ponovio i na pitanje je li potvrdio ili opovrgnuo sumnje da mu je nuđen novac.

U izjavi Hini Brumnić je ranije opovrgnuo da mu je bilo što nuđeno.

--------------

12:25 SDP-ov zastupnik u Gradskoj skupštini Zvane Brumnić u USKOK-u daje iskaz o navodnom nuđenju tri milijuna kuna da prijeđe u stranku Milana Bandića, javlja Dnevnik.hr.

--------------

11:10 Krešo Beljak jutros je dao iskaz USKOK-u u slučaju Mađer.

- Prije svega, želim zahvaliti institucijama na ovako brzoj reakciji. Ostalo vam ne mogu reći jer sam potpisao izjavu da je cijela istraga tajna, rekao je Beljak, a prenosi Dnevnik.hr. Dodao je da je razgovor bio dug i plodonosan. 'Ako ovako nastave za očekivati je da ćemo imati dobrih vijesti u državi', optimističan je.

Bio je čvrsto uvjeren 'da se Mladen Mađer neće prodati Bandiću', a 'na Kožića ne želi trošiti riječi', kazao je Beljak za N1.

--------------

USKOK je počeo provoditi izvide o navodima da je SDP-ovom zastupniku u zagrebačkoj Skupštini Zvani Brumniću ponuđeno tri milijuna kuna kako bi prešao na stranu Milana Bandića. Potvrdili su to iz USKOK-a na N1 televiziju, no dodali da su izvidi sukladno zakonskim odredbama tajni pa ne daju dodatne informacije o tome.

'Čuo sam za tu ponudu, ali ja ne napuštam SDP. Meni osobno nitko nije došao s ponudom, ali slali su izaslanike', rekao je za N1 prošloga tjedna Brumnić o navodima da prelazi Bandiću.

Nakon prelaska HSS-ovog zastupnika Mladena Mađera Milanu Bandiću, predsjednik HSS-a Krešo Beljak je komentirao i navode o tome da je i Brumić to učinio.

"Ako su tri milijuna kuna kad je Brumnić u pitanju, onda je za saborskog zastupnika cifra puno viša", rekao je Beljak, javlja N1.

Podsjetimo, Beljak je USKOK-u prijavio slučaj korupcije u slučaju Mađera.

Zagreb, 160615.
Gradski odbor SDP-a, Praska 2/1.
Predsjednik zagrebackog SDP-a Davor Bernardic i gradski zastupnici Dominik Etlinger i Zvone Brumnic na konferenciji za medije komentirali su smjenu uprave Holdinga, ponovne izmjene odluke o izradi izmjena i dopuna GUP-a i druge aktualne gradske teme.
Na fotografiji: Zvane Brumnic.
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
Ronald Gorsic / CROPIX
Zvane Brumnić

'Nakon što su mi ljudi počeli govoriti da će se tako nešto dogoditi, i nakon što su me lokalni novinari zvali i pitali je li istina da Mađer prelazi Bandiću, zvao sam Mađera i tražio da to demantira. Rekao mi je da se čujemo nakon Nove godine. Tada mi je sve bilo jasno. Rekao sam mu da se zbog sebe ne igra tim prljavim novcem. Potom sam otišao u USKOK i ispričao sve što znam. Nadam se da će institucije napraviti svoj posao. Tim prije što je i jučer na jednom portalu objavljeno da su pokušali potkupiti bivšeg glavnog tajnika SDP-a nudeći mu 3 milijuna kuna. To nitko nije demantirao', rekao je Beljak za Jutarnji list prije dva dana.

Kkao javlja N1, šef HSS-a u ponedjeljak ujutro došao je u USKOK kako bi iznio svoja saznanja vezano uz prelazak Mladena Mađera u Klub Milana Bandića.

Nova prijava odnosit će se, kako je Beljak najavio, na župana Zagrebačke županije i bivšeg HSS-ovca Stjepana Kožića.

"Znam ono što mi je Mađer govorio, da ga Stjepan Kožić stalno naziva, da ga ucjenjuje ukoliko ne pređe u klub Milana Bandića da će on aktivirati svoj saborski mandat što je nemoguće jer bi onda morao na izbore", kazao je Beljak za N1.

Reagirao je na to zagrebački župan Stjepan Kožić.

"Oštro odbacujem zlonamjerne insinuacije da sam na bilo koji način povezan s prelaskom saborskog zastupnika Mladena Mađera u Klub stranke Bandić Milan 365 - Stranka rada i solidarnosti. Također, odbacujem insinuaciju da sam se priklonio stranci Milana Bandića. Naime, nakon što sam izašao iz HSS-a, osnovao sam stranku ‘Stjepan Kožić – nezavisna lista’ čiji sam predsjednik“, priopćio je Kožić u nedjelju, prenosi N1.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 18:44