SPORNA PJESMA

JE LI HDZ POKAZAO NEPOŠTOVANJE PREMA MERKEL? 'Bože sačuvaj! Skup je bio veličanstven, bila je pozitivna atmosfera, a i Merkel je bila zadovoljna'

 
Njemačka kancelarka Angela Merkel na predizbornom skupu HDZ-a za članove EU parlamenta
 Damjan Tadić / CROPIX

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković izjavio je u srijedu kako je skup HDZ-a u Ciboni bio veličanstven, pa misli da je i HDZ-ova gošća, njemačka kancelarka Angela Merkel, bila zadovoljna, te zanijekao da je HDZ pokazao nepoštovanje prema Merkel jer je puštena i pjesma Marka Perkovića Thompsona, čiji su nastupi bili zabranjeni i u Njemačkoj.

Upitan je li zbog Thompsonove pjesme HDZ pokazao nepoštovanje prema Merkel, koja je na skupu u dvorani Dražena Petrovića osudila nacionalizam, Butković je novinarima pred Banskim dvorima kazao kako se ne radi o nepoštovanju ugledne gošće.

"Bože sačuvaj! Zašto bi pokazali nepoštovanje? Skup je bio veličanstven, bila je pozitivna atmosfera, a mislim i da je Merkel bila zadovoljna", rekao je.

Dodao je kako nije čuo nikakve reakcije iz Njemačke, iako je puštanje Thompsonove pjesme izazvalo brojne reakcije u njemačkim medijima.

Na upit N1 televizije glasnogovornik njemačke kancelarke poručio je da ona osuđuje nacionalizam.

"Kancelarka Merkel nije bila upoznata s pjesmama koje će se puštati tijekom stranačkoga skupa u Zagrebu, kao ni sa sadržajem tih pjesama. Kancelarka Merkel je tijekom svog posjeta Zagrebu jasno izrazila svoj stav u kojem se suprotstavlja nacionalizmu", objavio je N1 odgovor iz Njemačke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 19:02