ŠTO SE DOGODILO?

Je li Hitna pomoć na Markov trg stigla prekasno? Evo što je utvrđeno nadzorom

Spomenuti je tim na mjesto intervencije stigao unutar 10 minuta od dojave, što je, kako nam kažu, sukladno stručnim standardima
 N1 televizija

Pojavile su se različite informacije o dolasku vozila hitne pomoći na Trg svetog Marka nakon dojave o ranjenom policajcu.

Činjenica je da je policajca u bolnicu prevezao vozač saniteta iz Zaboka.

1. Poziv stigao u 8:12 sati

Kada je pozvana hitna pomoć, a kada je stigla?

Temeljem uvida u arhivu poziva, disponentskih lista te intervencija obavljenih na dan 12. listopada 2020. godine, dobili smo izvješće o o aktivnostima postupanja hitne medicinske službe Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Grada Zagreba.

Poziv za intervenciju na markovom trgu primljen je u 8:12 te je, kako su nas izvijestili, odmah predan najbližem slobodnom timu T1 u čijem su sastavu liječnik, medicinska sestra/tehničar i vozač

Spomenuti je tim na mjesto intervencije stigao unutar 10 minuta od dojave, što je, kako nam kažu, sukladno stručnim standardima i prometnim uvjetima na cestama.

2. Sanitet pred Vladom

Zašto građani nisu vidjeli Hitnu na mjestu napada?

S obzirom da se na mjestu događaja slučajno našlo sanitetsko vozilo Krapinsko zagorske županije koje je pružilo pomoć unesrećenom, policija je s tom činjenicom upoznala tim u vozilu Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Grada Zagreba, te ga zadržala iza crkve Sv. Marka.

S obzirom na novu dojavu o propucanoj osobi, tim T1 hitne medicinske službe je kao najbliži, u 8:34, upućen na Tuškanac. Kasnije se ispostavilo da je muška osoba izvršila samoubojstvo. Radi utvrđivanja svih činjenica i okolnosti predmetnog postupanja u Zavodu je pokrenut postupak unutarnjeg nadzora te nije utvrđen nikakav propust u postupanju naših djelatnika

3. Hitna poslana dalje

Što o dolasku vozila hitne pomoći kažu u MUP-u?

Zagrebačkoj policiji jučer popodne smo uputili službeni upit o tome da li je policija doista zaustavila vozilo hitne pomoći u trenutku kada je njihovom ranjenome kolegi trebala liječnička pomoć, a odgovor ćemo objaviti čim ga dobijemo. Iz MUP-a su nam pak rekli kako je vozilo hitne pomoći na mjesto događaja stiglo kada je ranjeni policijski službenik već bio ukrcan u sanitetsko vozilu, te se nalazio na putu prema bolnici.

"Kada je vozilo hitne medicinske pomoći stiglo do kontrolnoga punkta policije, više nije postojala potreba za intervencijom na Markovom trgu, te su upućeni da se odazovu na sljedeću intervenciju", rekli su nam iz MUP-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 18:32