KAKAV KAOS

Je li moguće?! Nike opet zabrljao s kunama i eurima: Hrvatima nude lude ‘popuste‘ i skupocjene artikle za bagatelu

Nikeu se već dogodio sličan problem, ali onda su hrvatski građani uspjeli dovući narudžbu do kraja i skinut im je novac s kartica
 Nike.com/

Nike očito nema sreće - umjesto cijena u eurima opet su se pojavile cijene u kunama, piše Slobodna Dalmacija.

Pa nešto što bi trebali platiti 200 eura u košarici vam se prikaže kao 200 kuna. To im se već dogodilo nedavno.

A evo novih cijena: nove tenisice koje koštaju 115 eura su koštale isto toliko kuna, majice su se mogle naći za dvadesetak kuna, a neki najskuplji predmeti umjesto 150 eura su zapadali 150 kuna. No, kad bi došli do naplate, javljalo je grešku.

image
Nike.com/
image
Nike.com/
image
Nike.com/
image
Nike.com/

Podsjetimo, Niku se dogodio sličan problem, ali onda su hrvatski građani uspjeli dovući narudžbu do kraja i skinut im je novac s kartice.

A onda se dogodio preokret: Hrvati koji su zahvaljujući previdu Nikeovu sportsku opremu kupili po iznimno povoljnim cijenama dobili su poruke da artikala koje su naručili nema u skladištima te da su zbog toga uklonjeni iz njihovih košarica.

image
Nike.com/
image
Nike.com/
image
Nike.com/

"Morali smo ukloniti artikl iz vaše narudžbe. Nažalost, artikla nema u skladištu. Žao nam je zbog toga - znamo da je frustrirajuće kada ste uzbuđeni zbog nove opreme, a sve propadne", rekli su iz Nikea jednom od kupaca koji se okoristio neplaniranom akcijom.

Podsjetimo, Nike je uoči ulaska Hrvatske u eurozonu odlučio, prema svemu sudeći, cijene u kunama zamijeniti s onima u eurima. Međutim, ispalo je da su zamijenili samo brojeve, a ne i oznaku valute. Umjesto 65 eura, odjeća je neko vrijeme koštala 65 kuna. Kupci su previd brzo uočili i artikle još brže pokupovali.

Hudice koje koštaju 500 kuna, prodavale su se po 65, toliko su došle i kratke hlače s motivima NBA momčadi, dok su majice snižene s 230 na 30 kuna. I sve se to dogodilo potpuno neplanirano, kao posljedica greške. Petnaestak sniženih artikala nestalo je u rekordnom razdoblju.

Brzo su to primijetili kupci. Poveznice na web shop Nikea širile su se i užarile WhatsApp i Facebook grupe.

- Bila je to najbolji božićni šoping u mojoj povijesti - rekao nam je, ne skrivajući oduševljenost, jedan od sretnih kupaca. Najbolju ovogodišnju akciju otkrio mu je prijatelj obavijestivši ga porukom o neviđenim sniženjima. Ni naš sugovornik ih nije sačuvao za sebe, nego je radosnu vijest podijelio sa svojim kolegama.

- Kad sam skužio akciju, bilo je udari - kupuj što brže možeš. Navala je bila ogromna i stvari su brzo nestale - opisao je brzinu reakcije jedan kupac za Jutarnji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. ožujak 2024 15:57