SPORNE LOKO VOŽNJE

JE LI NAČELNIK MOTOVUNA MULJAO S PUTNIM TROŠKOVIMA? Godinama je primao naknadu na koju nije imao pravo, USKOK podigao optužniscu

 
 Jelena Prekalj / CROPIX

Optužno vijeće Županijskog suda u Rijeci idućeg bi mjeseca trebalo utvrditi je li utemeljena USKOK-ova optužnica motovunskog načelnika Tomislava Pahovića.

Naime, tereti ga se za zloporabu položaja i krivotvorenje službene ili poslovne isprave, odnosno malverzacije s putnim troškovima teške nekoliko desetaka tisuća kuna, piše Glas Istre.

U optužnici se, između ostalog, Pahovića tereti da je kaznena djela za koja ga se sumnjiči počinio u dužem vremenskom periodu, tijekom više godina. Sporne su lokalne vožnje povezane s naknadom koja se inače ostvaruje ako djelatnik ili službenik u službene svrhe koristi privatno vozilo, i to za vožnju do mjesta udaljenog manje od 30 kilometara od sjedišta tvrtke ili ustanove.

U manjem broju tereti ga se za putne naloge, a optužuje ga se da je iznos koji se mjeri u desecima tisuća kuna primio iako nije imao valjanu dokumentaciju koja bi opravdala putovanja, a time i osnovu za ostvarivanje naknada.

Nitko od bivših i sadašnjih općinskih vijećnika iz redova IDS-a, SDP-a i Nezavisne liste kojoj pripada i sam načelnik, u ovom trenutku nije želio ništa komentirati, piše Glas Istre.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 09:42