MISA U KNINU

Je li nadbiskup preskočio pozdrav s premijerom? Iz Nadbiskupije tvrde: Kamere nisu sve pokazale

Sve se dobro vidi na snimci, ‘korona-pozdravom‘ stisnutom šakom, Barišić je, nakon prethodnog kontakta s Medvedom, zaobišao premijera
Marin Barišić i Andrej Plenković
 HRT

Zanimljiva se snimka se pojavila u internetskom bespuću nakon jučerašnje svečane mise u crkvi Gospe Velikoga hrvatskog krsnog zavjeta u Kninu, piše Slobodna Dalmacija.

Naime, splitsko-makarski nadbiskup i metropolit Marin Barišić je na kraju mise, odnosno, tijekom pozdravljanja s velikodostojnicima, naprosto preskočio pozdravljanje s premijerom Andrejom Plenkovićem.

Nadbiskup je, dobro se vidi na snimci, "korona-pozdravom" stisnutom šakom, nakon prethodnog kontakta s ministrom Tomom Medvedom, zaobišao pozdraviti i premijera, koji je prethodno ispružio šaku. I ostao bez pozdrava.

Što se točno dogodilo, nije poznato, ali obojica su se nastavili s drugima pozdravljati s osmijehom na licu, kao da se nije dogodilo ništa neobično.

Oglasili su se iz nadbiskupije.

- Zar doista mislite da je mons. Marin Barišić, splitsko-makarski nadbiskup i metropolit, tako nepristojan čovjek da bi pozdravljajući državne dužnosnike (na kraju svete mise!), koji su bili u prvom redu klupa, preskočio predsjednika Vlade RH gospodina Andreja Plenkovića?' Da, radi se o pristojnosti i kućnom odgoju nevažno o sugovorniku i drugoj strani koju se pozdravlja bez obzira na stavove, pripadnosti, opredjeljenja...

Ipak, mi ćemo Vam odgovoriti na Vaše pitanje: Da, Nadbiskup je pristojan čovjek koji uvijek i rado pozdravlja svakoga. A u konkretnom slučaju, ono što Vi niste vidjeli ili Vam kamere nisu pokazale, Nadbiskup je prvo pozdravio Premijera gosp. Plenkovića, a zatim ostale. Nadamo se da je to razriješilo velike nedoumice za Crkvu i Državu u hrvatskom društvu, odgovoreno je Slobodnoj Dalmaciji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 19:14