DOSTA JE BILO

Je li odzvonilo povraćanju, uriniranju i skidanju gaća nasred Splita? Pijane turiste očekuje šok...

Zabrana ispijanja alkohola na navedenim lokacijama se ne primjenjuje za vrijeme održavanja gradskih manifestacija

Razulareni turisti

 Čitatelj/

Na dnevnom redu sutrašnje sjednice Gradskog vijeća naći će se prijedlog Odluke o javnom redu i miru na području grada Splita koja bi konačno trebala dokinuti neprimjerena ponašanja, mahom mladih turista koji svojim postupcima remete mir građanima pogotovo za vrijeme ljetne sezone.

Prema prijedlogu ovog važnog dokumenta Grad ima namjeru zabraniti poprilčan broj neprimjerenih radnji nad kojima se svakodnevno zgražamo.

Zabranjeno će tako biti, ako vijećnici daju zeleno svijetlo, konzumiranje alkoholnih pića na javnim površinama na udaljenosti manjoj od 100 metara od škola i vrtića na području cijelog grada te unutar zaštićene Zone A, dakle stare gradske jezgre, osim na štekatima.

Zabrana ispijanja alkohola na navedenim lokacijama se ne primjenjuje za vrijeme održavanja gradskih manifestacija.

Nadalje, zabranjeno je povraćanje i obavljanje nužde na javnim površinama, kao i spavanje u parkovima, na travnjacima, trgovima, parkiralištima i drugim površinama.

Neće biti dopušteno ni konzumiranje hrane i/ili pića na stepenicama ili na podu javne površine unutar Zone A, čija konzumacija bi dovela do njezinog prljanja ili oštećenja, kao i zadržavanje ispred ugostiteljskih objekata nakon kraja njihovog radnog vremena.

Također, Odlukom je propisano kako se od 14 do 17 sati te od 22 do 7 sati neće smjeti obavljati građevinski radovi koji proizvode buku unutar stambenih, poslovnih i ostalih objekata.

Nadzor nad provedbom ove Odluke obavljaju komunalni redari i službenici nadležne policijske postaje.

A što je s kaznama? Uglavnom svi navedeni prekršaji globit će se s 300 eura, osim osim spavanja na javnim površinama i radova unutar objekta, za što će se iznos kazne biti upola manji - 150 eura.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 02:51