NEPRIMJERENI ODGOVOR

JE LI OVO SLUŽBENI ODGOVOR MJESNOG ODBORA JAKUŠEVEC? Građanka pitala ima li gas maski, na Facebooku joj napisali: 'Imam milo.... Dođi kod mene...'

 
 Tomislav Kristo / CROPIX

Veliki požar koji je izbio u reciklažnom dvorištu na Jakuševcu uznemirio je građane okolnih zagrebačkih četvrti. Naime, gust crni dim i smrad širio se s juga grada prema sjeveru cijelu noć.

Zbunjeni i preplašeni građani zvali su dostupne službe, a za informacije su se odlučili obratiti i Mjesnom odboru Jakuševec putem stranice na Facebooku. Oni su u srijedu predvečer objavili i video s mjesta požara. Ispod videa jedna je stanovnica tog novozagrebačkog naselja pitala:

- Je li imaš gas maske za Jakuševčane kad ti tak u tvojem komentaru lijepo gori?

Odgovor koji je uslijedio šokirao je druge korisnike koji su odmah upozorili da netko očito nije svjestan da komentira sa službene stranica Mjesnog odbora i da je odgovor stoga krajnje neprimjeren.

- Imam milo.... Dođi kod mene... Možda ih upotrijebiš i za nešto drugo - napisali su joj. Ona im nije ostala dužna i odmah je odgovorila:

- Renato, srami se - rekla je referirajući se na Renata Vrbana, predsjednika Vijeća Mjesnog odbora Jakuševec i člana Stranke rada i solidarnosti koju vodi zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

Screenshot / Facebook

Nekolicina građana je reagirala iznenađeno, a jedna je korisnica upozorila:

- Vi razumijete da se javljate sa službene i javne stranice MO? Je li to službeni stav MO Jakuševac o ovom problemu?

Mjesnom odboru Jakuševec poslali smo upit radi li se doista o službenoj stranici MO-a i o službenom stavu, no do zaključenja teksta nismo dobili odgovor.

Jutros se ponovno javio administrator stranice i odgovorio gospođi koja je pitala je li to službeni stav MO-a, no odgovor nije imao previše veze s upitom:

- Stav MO Jakuševec kao i zaključci MO doneseni su na sjednicama VMO Jakuševec. Skraćeno: VMO Jakuševec tražilo je i dalje traži da se odlagalište otpada, drobilica i kompostana hitno zatvore te se da se premjeste na drugu lokaciju. Da se je postupalo po našim zaključcima, do ovog požara ne bi došlo.

Screenshot / Facebook

Nakon objave o komunikaciji Mjesnog odbora Jakuševec u medijima, stranica je s Facebooka nestala, bez ikakvog komentara i službene obavijesti.

Djelatnici Nastavnog zavoda za javno zdravstvo pregledali su podatke s mjernih stanica i prema podacima nema onečišćenja zraka, priopćilo je u srijedu navečer Ministarstvo unutarnjih poslova.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 15:13