ZAPALJENO 7 AUTA

Je li požar u Benkovcu ‘zapalio’ kontroverzni govor Slobodana Uzelca?

Uzelac je usporedio 235 žrtava Škabrnje s dvije srpske iz Kule Atlagića te drugim neidentificiranim srpskim žrtvama
 Jure Mišković / CROPIX

Čak sedam automobila planulo je u utorak malo prije tri sata ujutro na parkiralištu na Trgu hrvatske mladeži u Benkovcu .

Okolnosti pod kojima je izbio požar još nisu utvrđene, a na teren iz Zagreba danas stiže ekipa iz Centra za krim vještačenja “Ivan Vučetić”.

Prvo izgorio Audi A6

Požarom je najprije zahvaćen Audi A6 Jakova Ledenka, vlasnika benkovačkog kafića Oskar, da bi se potom proširio na Audi A6 zapovjednika benkovačkih vatrogasaca Ante Buljata koji je bio parkiran uz Ledenkov. U požaru su izgorjeli i Nissan Note, Peugeot Partner, Renault Megane, te Fiat Punto i Fiat Brava.

U Benkovcu je u utorak vladala konsternacija zbog požara koji su neki dovodili u vezu s izjavama potpredsjednika Vlade Slobodana Uzelca, koji je dan prije u Vatrogasnom domu u Benkovcu izjavio da je uz žrtve Škabrnje i Nadina, koje zaslužuju svako suosjećanje i pijetete, potrebno spomenuti i žrtve Kule Atlagića i druge još neidentificirane srpske žrtve. Spomenuo je i problem sigurnosti povratnika, navodeći kako još ima slučajeva da se pale obnovljene kuće.

- Pretpostavljam da je požar izbio slučajno i želim u to vjerovati - istaknuo je Buljat.

- Na tribini u Vatrogasnom domu nije rečeno ništa što bi prouzročilo takvu reakciju. Mi smo tamo pozivali na mir i pomirenje - rekao je potpredsjednik Vlade Uzelac.

Intrigantne izjave

Iako je odbacio mogućnost da je požar podmetnut zbog Uzelčeve tribine, gradonačelnik Branko Kutija ipak se osvrnuo na njegove izjave nazvavši ih “intrigantnima”.

- Ne znam kako on to poziva na mirenje kada se ponaša kao da je na početku 90-ih. Ispada da ovdje srpske kuće gore svaki dan, što nije istina. Nije umjesna njegova usporedba 235 žrtava hrvatskih civila i dvije žrtve iz Kule Atlagić - zaključio je Kutija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 07:35