TKO JE PUSTIO PAPIRE?

'JE LI SAM KRSTIČEVIĆ PUSTIO DOKUMENTE U JAVNOST? NE ZNAM, TO ĆEMO VIDJETI' Premijer komentirao curenje u javnost dokumenata o kupovini aviona

Premijer Andrej Plenković
 Emica Elvedji / CROPIX

Premijer Andrej Plenković je trenutno u Dubrovniku gdje je komentirao značaj Zračne luke Dubrovnik za turizam zemlje, a osvrnuo se i na strašnu tragediju u hidroelektrani u kojoj su život izgubila tri radnika, javlja N1.

'To je velika tragedija, očekujemo da se to što prije istraži i da se pronađu uzroci nesreće. Razgovarao sam sa svima, ali nije na Vladi da provodi istragu. Žao nam je što se to dogodilo', kazao je premijer.

Upitan o dokumentima vezanim uz propalu kupovinu izraelskih aviona, Planković je rekao: 'Ne znam tko je pustio dokumente u medije. Istražit ćemo, uvijek treba vidjeti kako to da službeni dokumenti završavaju u medijima. U Saboru će biti rasprava o toj temi. Bit cijele te priče je da smo mi u procesu Vlade prema vladama napravili sve i dodatno provjerili. Izrael je sve prihvatio i čudi me što taj dokument nije izašao jer je on najrelevantniji. Proces smo formalnom odlukom Vlade okončali. S pravne strane je sve čisto. U idućim procesima vodit ćemo računa da se proces finalizira', rekao je premijer.

Na pitanje je li moguće da je dokumente u javnost pustio sam ministra Krstičević, premijer je odgovorio: 'Ne znam, to ćemo vidjeti.'

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 02:15