SLAGANJE VLADE

Je li se Radić s Plenkovićem posvađao oko javnih poduzeća? Penava: ‘Odakle sad ta fama? Vujnovac? Pitajte Radića‘

Komentirao je i hoće li biti problem što je brat budućeg ministra gospodarstva Ante Šušnjar u plinskom biznisu u BiH

Ivan Penava

 Goran Mehkek/Cropix

Čelnik Domovinskog pokreta Ivan Penava na RTL-u je komentirao plinski biznis brata budućeg ministra Ante Šušnjara, a upitan je i zašto je koalicijski sporazum njegove stranke s HDZ-om potpisan danas poslijepodne, iza zatvorenih vrata.

- To jednostavno nije javni dokument, nego sporazum dviju partnerskih strana u koaliciji. U suštini su stavljene sve točke komunicirane s jedne i druge strane tako da su prihvatljive, održive, da postoji reciprocitet osvojenih glasova - ofgovorio je Penava.

Na novinarsku konstataciju da javnost voli zabilježiti takve trenutke te da se stječe dojam da se nešto skriva, odgovorio je: "Prvotno nisu bili predviđeni mediji, nije bilo potrebe za javnošću. Niti jedan koalicijski sporazum nije bio vidljiv javnosti, ne znamo detalje (ranijeg op.a) sporazuma MOST-a i HDZ-a."

Na pitanje je li išta od svjetonazorskih pitanja ušlo u program Vlade, rekao je da jest. "Pomalo mi u uho ulazi kolega na stubištu koji priča s dozom nerazumijevanja o tome što je to. Uvodi se zabuna, pokušava se građane zbuniti da HDZ tvrdi da će sve ostati po starome, a DP tvrdi da će sve promijeniti. Ne, to nije tema. Forma od otprilike 20 posto našeg udjela u novoj Vladi reflektirat će se na sve stavke, pa i na program, uključujući i svjetonazorska pitanja."

O tome je li prihvaćen svjetonazorski zahtjev DP-a da se otvori Muzej komunističkog terora, rekao je da su prioriteti DP-a prvo demografija, potom poljoprivreda, a onda i Muzej protiv totalitarnih režima.

Govorio je i o tome jesu li se Mario Radić i Plenković posvađali oko javnih poduzeća? "Odakle sad ta fama? I sam sam bio iznenađen da Radić ipak nije bio u stanju doći na to mjesto (ministra gospodarstva op.a)".

Penava nije htio odgovoriti je li to zbog Pave Vujnovca i poručio je: "S Radićem pričajte o tome."

Komentirao je i hoće li biti problem što je brat budućeg ministra gospodarstva Ante Šušnjar u plinskom biznisu u BiH.

"Molio bih vas da ne brkamo. Što se tiče brata Šušnjare, on već dugo prije nastanka PPD-a ima biznis punjenja boca; on puni boce i prodaje ih, one za kuhinje."

O tome hoće li ministri imati repove u Vladi, odlučno kaže: "Dovoljno ste me upoznali na političkoj sceni. Svi imaju zeleno svjetlo i podignutu rampu da odrade kvalitetno posao. Onaj tko se ogriješi o zakone i stavi se ispred javnog interesa, bit će bivši i nadam se da takvih neće biti."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. lipanj 2024 17:57