ALAN SUMINA

Jedan od direktora Nanobita: ‘Tvrtka ostaje u Hrvatskoj, imamo otvoreno oko 20 radnih mjesta‘

Sumina je rekao da on oduvijek govori da politika ne treba pomagati, ali da ne smije odmagati
Alan Sumina
 Marko Todorov/Cropix

Gostujući u Dnevniku Nove TV, suosnivač i jedan od direktora tvrtke Nanobit Alan Sumina rekao je da će tvrtka nakon što ju je kupila švedska grupacija Stillfront ostati u Hrvatskoj te da će se nastaviti razvijati.

"Neće bit nikakvih veliki operativnih promjena za zaposlenike. Jedino iznad sebe imamo određenu razinu odgovornosti po pitanju izvještavanja, s obzirom na to da je grupacija izlistana na švedskoj burzi i to je više manje to", rekao je Sumina za Novu TV.

Sumina je rekao da se tvrtka stalno širi. "Ako mi odlučimo zaposliti nove ljude, to će uvijek ostati na nama. Mi trenutačno imamo otvoreno oko 20 radnih mjesta", dodao je.

Na pitanje ima li kakav savjet za ljude u politici, budući da se i predsjednik Vlade Republike Hrvatske pohvalio uspjehom Nanobita, Sumina je rekao da on oduvijek govori da politika ne treba pomagati, ali da ne smije odmagati.

"Ako pogledamo neke druge industrije, možda su najuspješnije one industrije u koje se politika nije puno petljala. Za politiku je tu, da nam na neki način stvori okvir. Taj okvir za mene podrazumijeva s jedne strane i pravna država i efikasno pravosuđe, a i opet naravno cijeli nekakav širi konsenzus oko toga što nam je bitno. Da li nam je poduzetništvo bitno?", rekao je suosnivač Nanobita.

Sumina je rekao da će nakon što Stillfront u potpunosti preuzme tvrtku vidjeti hoće li ostati u njoj. "Ako će biti dobro, ostat ćemo i dalje. Ako ne, više nećemo bit", rekao je te otkrio planira li možda u tom slučaju pokrenuti neku novu tvrtku.

"Ja sam u ovom poslu, ako gledamo transakcijski odnosno financijski aspekt, iako je to samo jedan aspekt, meni je bilo bitno da dobijemo dovoljno novaca da možemo nove biznise pokretati. Da li će to biti u Hrvatskoj? Ja se nadam da hoće."

Sumina je na kraju poslao i poruku mladima koji se žele okušati kao poduzetnici. "Pa gledajte, 12 godina je nama trebalo da stvorimo Nanobit. Zadnjih četiri-pet godina se o Nanobitu priča. Put do svega je zapravo jako, jako dug. Ništa nije preko noći, ali u konačnici je bitno da se bavite nečim što volite, pa makar to nužno i ne donosilo puno novaca. Mi smo stvarno imali sreću da volimo ono što se u konačnici i financijski pokazalo dosta, dosta lukrativno", zaključio je Sumina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 09:36