HUMANOST NA DJELU

JEDAN OD NAJSRETNIJIH DANA U ŽIVOTU MALOG MATE Slijepom dječaku donirana oprema vrijedna 100.000 kuna, sada može učiti kao i svi ostali

 Ante Talijaš

Šibenskom slijepom dječaku Mati Braliću, učeniku trećeg razreda OŠ 'Tin Ujević', u utorak je u Gradskoj knjižnici darovana najsuvremenija informatička oprema vrijedna 100 tisuća kuna. Malom Mati, naime, darovani su posebno računalo i mobitel namijenjeni za korištenje slijepim osobama, a kojima će puno lakše moći pratiti školsku nastavu i učiti. Naime, riječ je o računalu – uređaju pod imenom 'brajev redak' koji omogućuje da se rukom čita sadržaj s računala koji se ispisuje na tom uređaju, elektroničkoj bilježnici te pisaču s Brailleovim pismom.

Ante Talijaš

Sredstva za ovu donaciju prikupljena su kroz proteklu godinu dana nizom humanitarnih akcija i donacija tvrtki, sportskih udruga, državnih i gradskih institucija te građana. Ova humanitarna akcija, inače, započeta je Biciklijadom koju su pokrenuli Biciklistički klub 'Faust Vrančić, Radio Šibenik i Turistička zajednica Šibenika.

Ante Talijaš

Uz nazočnost obitelji i prijatelja, donaciju Mati Braliću uručili su pročelnik Županijskog odjela za socijalnu skrb Nikola Mihaljević, šibenski gradonačelnik Željko Burić i direktor Turističke zajednice Dino Karađole. Oni su Mati poželjeli uspješno daljnje školovanje, uz nadu da će mu donirana oprema olakšati put ka ostvarenju njegovih životnih ciljeva.

Ante Talijaš

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 19:01