PROBLEMI

Jedan od tri predložena hrvatska člana Uprave Ine već odustao od kandidature, evo kako je to objasnio

Vlada će Nadzornom odboru dostaviti novi prijedlog za imenovanje člana Uprave u najkraćem mogućem roku
 Ronald Gorsic /cropix/Cropix

Na traženje Vlade, Nadzorni odbor Ine će u srijedu razriješiti troje hrvatskih članova Upravnog odbora Ine, a poznato je i tko će privremeno tu dužnost obavljati umjesto Nike Dalića, Barbare Dorić i Darka Markotića.

Vlada je u ponedjeljak Nadzornom odoru Ine predložila imena nova tri hrvatska člana Uprave Ine koje bi NO imenovao na šest mjeseci, dok se ne provede javni natječaj i ne izaberu novi članovi na puni mandat od četiri godine.

Predloženi su Miroslav Skalicki - energetski stručnjak koji je bio generalni direktor Shella za Hrvatsku od 1998. do 2003. Nakon toga, do odlaska iz Shella, Skalicki je radio u Milanu na Shellovim poslovima na razini Mediterana i Europe.

Drugi član je prof. Hrvoje Šimović s Ekonomskog fakulteta u Zagrebu, a treći Emanuel Kovačić koji je glavni savjetnik za vanjske subjekte Ine. Kovačić ima iskustvo u Cemexu, gdje je bio direktor pravnih poslova.

image

Emanuel Kovačić

Frano Ozbolt, GleF

No, Vlada je u utorak obavijestila NO INA-e da Emanuel Kovačić odustaje od kandidature.

Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

‘Vlada je na sjednici 19. rujna 2022. donijela Zaključak kojim se predlaže Nadzornom odboru društva INA – Industrija nafte d.d., imenovanje Miroslava Skalickija, dr. sc. Hrvoja Šimovića te Emanuela Kovačića za članove Uprave društva INA – Industrija nafte d.d, do imenovanja članova Uprave društva putem natječaja, a najdulje na razdoblje do šest mjeseci.

S obzirom da je kandidat za člana Uprave Emanuel Kovačić obavijestio Vladu da odustaje od predložene kandidature iz osobnih razloga, Vlada će Nadzornom odboru dostaviti novi prijedlog za imenovanje člana Uprave u najkraćem mogućem roku‘, stoji u priopćenju Vlade.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. studeni 2023 05:02