DOZNAJEMO DETALJE

Jedan poziv misterioznog Zagrepčanina bio je dovoljan da se treći čovjek Porezne baci u spašavanje blokiranog računa!

Odlučio je zamoliti za pomoć na lokalnoj razini pa je kontaktirao Bilića i naložio mu da ne blokira račun tvrtke kojoj prijeti blokada

Ilustrativna fotografija 

 Goran Mehkek/Cropix/Cropix

Kako neslužbeno doznajemo, cijelu akciju pod palicom USKOK-a vodi PU bjelovarsko-bilogorska, a rano jutros lisice na ruke policija je po nalogu tužiteljstva stavila dvojici službenika Porezne uprave.

Jedan od njih je u samom vrhu Središnjeg ureda Porezne uprave, praktično u rangu pomoćnika ravnatelja. Radi se o voditelju Službe za strategiju, informiranje i elektroničke servise Slaviši Penavi. Osim njega uhićen je i Denis Bilić iz područnog ureda Porezne uprave Peščenica.

A sve je krenulo, doznajemo, od poziva jednog Zagrepčanina upućenom Penavi kojem je, sumnja se, dao novac, točnije par tisuća eura, kako se ne bi blokirao račun jedne tvrtke.

Navedeni račun, prema ovršnom rješenju, trebala je blokirati Fina na zahtjev Porezne uprave, ali se Penava angažirao s ciljem da "spasi" ili barem odgodi blokadu računa tvrtke.

Međutim, kako navedeno nije bilo u Penavinom sektoru, odlučio je zamoliti za pomoć na lokalnoj razini pa je kontaktirao Bilića i naložio mu da ne blokira račun tvrtke kojoj prijeti blokada.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. svibanj 2024 14:33