UVRIJEĐENI DOKTOR

Jedini liječnik na dva hrvatska otoka sve šokirao: Dao otkaz zbog Facebook komentara nakon što je završio na TV-u!?

Niti mjesec dana nakon dolaska na zadarske školje, dr. Tivanovac je odlučio otići

Liječnik Petar Tivanovac

 Foto: Dnevnik Nove Tv/

Petar Tivanovac, 32-godišnji je liječnik iz Belišća koji je početkom lipnja došao raditi u ambulantu na otocima Ist i Molat, danas je raskinuo ugovor o radu, piše Slobodna Dalmacija.

Niti mjesec dana nakon dolaska na zadarske otoke, dr. Tivanovac je odlučio otići, a svoju je odluku jutros je elektroničkom poštom priopćio dr. Renati Bek, ravnateljici Doma zdravlja Zadarska županije.

U telefonskom razgovoru dr. Bek nam je potvrdila odluku dr. Tivanovca, kazavši da je dobila e-mail u kojem je taj liječnik naveo da daje otkaz. S odlukom je upoznat i dr. Marko Kolega, pročelnik Odjela za zdravstvo Županije zadarske.

Ni dr. Bek ni dr. Kolega nisu željeli komentirati odluku mladog medicinara da napusti radno mjesto na koje je došao prije samo nekoliko tjedana.

Neslužbeno, dr. Tivanovac, koji je prije dolaska na Ist i Molat radio na otocima Rabu, Korčuli i Mljetu i na poluotoku Pelješcu, a Medicinski fakultet u Osijeku je završio 2016. godine, otišao je zbog uvredljivih komentara ispisanih na stranici jedne televizijske kuće na Facebooku, koja je o njemu objavila reportažu.

Prilog o liječniku s Ista i Molata napravljen je profesionalno, ali komentari na društvenoj mreži, za koje još uvijek ne postoji zakonska regulativa u smislu sprječavanja pisanja bez preuzimanja odgovornosti, tog mladog liječnika su "potjerali" s otoka.

Medicinska sestra s Molata također je obavijestila mještane da se ubuduće javljaju na njezin broj mobitela, budući da od danas taj školj više nema liječnika. Kako doznajemo, medicinska skrb stanovnika i gostiju će se rješavati tako što će uskakati doktor iz Božave s Dugog otoka.

Situacija se događa na samom početku špice turističke sezone, a do raspisivanja natječaja, za koji je upitno hoće li rezultirati javljanjem kandidata za posao u ambulantama na Istu i Molatu, proći će dosta vremena.

Za hitne slučajeve osiguran je brod s liječničkim timom. U ordinacijama na Istu i Molatu ukupno je upisano 170 pacijenata.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 20:13