GLAS NARODA

'JEDINO NAS BOŽJA SNAGA I POMOĆ MOGU IZVUĆI' Burne i podijeljene reakcije zbog izjave ministrice Bernardice Juretić

 Damjan Tadić / EPH

Ministrica socijalne politike Bernardica Juretić u razgovoru za RTL komentirala je svoje prve dane na novoj funkciji, a dotakla se i svojeg Facebook posta kojim je na početku svojeg mandata zamolila građane da mole za Vladu. Na pitanje zašto je to napisala, ministrica, inače bivša časna sestra je odgovorila:

- Jedino nas Božja snaga i pomoć mogu izvući iz svega. Naravno, uz naš trud, ali sigurno da sami ne možemo - rekla je za RTL ministrica socijalne politike.

Njezin je komentar izazvao lavinu komentara na društvenim mrežama i internetskim portalima, što negativnih, što pozitivnih. Iz njihovog se sadržaja može vidjeti da su građani podijeljeni po pitanju spominjanja Božje pomoći kao izlaska države iz teške situacije. Neki su ministrici zamjerili, percipiravši njenu izjavu kao zadiranje u sekularnu državu, dok drugi ne vide ništa loše u traženju snage preko molitve i vjere u Boga.

Dobar dio komentara su ironično intonirani, budući da razočarani građani smatraju da je stanje toliko teško da ni viša sila ne bi puno promijenila. Izdvojili smo neke od najzanimljivijih komentara pa pročitajte kako građani "dišu".

News Bar:

- Bog odgovorio Bernardici: Vama ni ja više ne mogu pomoći!

Željka Vujatović Lozanov:

- Ja vjerujem u Boga i molim se stalno da suprug ili ja dobijemo posao da možemo živjeti normalno bez straha. Eto, nadam se da ću do 60. dobiti posao u struci.

Samanta Prpić:

- S ovakvom Vladom ni molitva nam ne može pomoći. Btw, vidim da sam dugo vremena živjela u zabludi da je RH sekularna država. Obzirom da nije, možda bi valjalo dovesti egzorcista na Markov trg.

Andrija Kunić:

- Pomolite se i zahvalite Bogu u sebi i iskoristite dan, budete puno sretniji. Jer s komentiranjem ovdje i ponižavanjem onih koji se mole samo postajete sve ogorčeniji.

Josip Kontić:

- Od svega što je započela je odustala. Sada se ponovo vraća na molitve jer vidi Vladu RH oko sebe!!

Leon Pejaković:

- Evo, došli smo konačno do rješenja svih problema. Molitvom Svevišnjem. Ispišite djecu iz škola, prestanite čitati i učiti, sve je to suvišno. Instant-rješenje je pred vama. Molite.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 08:16