BIVŠA ČAČIĆEVA FIRMA

'JEDINO ŠTO SE PROMIJENILO JE IZNOS NOVCA KOJE SU NAM DUŽNI' Radnici Coninga potražuju zaostale plaće, a policija i dalje istražuje tvrtku

Nakon mjesec dana štrajka situacija u varaždinskoj tvrtki Coning je nepromijenjena
Varazdin, 210213.U varazdinskoj tvrtci Coning od danas je 20-ak radnika u strajku. Radnici traze isplatu sedam placa koliko im tvrtka duguje. Ukoliko danas ne uspije postupak mirenja pridruziti ce im se radnici tvrtki kceri Conecto, Congama i Coning eco gradnja.Foto: Zeljko Hajdinjak / Cropix
 Željko Hajdinjak / Cropix

Nakon mjesec dana štrajka situacija u varaždinskoj tvrtki Coning je nepromijenjena.

- Jedino što se promijenilo je iznos novca koje su nam dužni - ističe sindikalni povjerenik Coninga Srećko Vidaček.

- Kad smo počeli štrajkati bili su nam dužni sedam plaća, a sad se to već popelo na osam zaostalih plaća. Ako se uzme u obzir da nam je prije godinu dana uprava smanjila plaće za 25 posto, po nekim izračunima to je 14 plaća koliko nam duguju. Znači, već više od godinu dana radimo besplatno. Ukupno, dužni su nam oko 12 milijuna kuna za plaće - dodaje Vidaček te ističe da ne vjeruje da će se uskoro nešto promijeniti - na bolje.

- Ročište u sporu u kojem Coning potražuje novac od Ministarstva vanjskih poslova je odgođeno za mjesec dana i ne vidi se još ni jedan trag tih novaca. A prema riječima uprave, ti novci su namijenjeni za isplatu naših plaća - ističe.

U međuvremenu, predstavnici sindikata i štrajkačkog odbora odradili su razgovore s policijom i državnim odvjetništvom koji istražuju Coning i njegovo poslovanje. O temi tih razgovora Vidaček i ostali sindikalisti nisu željeli razgovarati no doznajemo da su istražiteljima najzanimljiviji ugovori o cesijama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. svibanj 2024 21:00