UPOZORIO JE SUPRUG

JEDNA OD NAJSIROMAŠNIJIH ZASTUPNICA?! Saborska zastupnica SDP-a 'zaboravila' u imovinskoj kartici navesti zemljište u Istri vrijedno 693 tisuće kuna

 Goran Mehkek / HANZA MEDIA

Saborska zastupnica Romana Jerković (SDP) nije u svoju imovinsku karticu upisala nekretninu koju je krajem 2014. njezin suprug Jadranko Barišić za 693 tisuća kuna kupio od Grada Umaga, piše Novi list.

Romana Jerković, koja obnaša i dužnost predsjednice Glavnog odbora SDP-a, svrstana je među deset najsiromašnijih zastupnika aktualnog saziva Sabora, ali to vjerojatno ne bi bilo tako da je ona u imovinskoj kartici navela i spomenutu nekretninu.

'Da, istina je. Suprug me je nakon članka u novinama, a dan prije mojeg puta u Istanbul, upozorio da novinar nije spomenuo zemlju u Istri. Sutra se vraćam u Hrvatsku i odmah ću kontaktirati Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa', rekla je Romana Jerković.

Nešto kasnije Novom listu stigla je i njezina poruka da je 'već ispravila pogrešku, što će se moći provjeriti kroz dva dana koliko treba da se izmjena evidentira'. Dakle, Romana Jerković zaboravila je upisati u karticu ovu nekretninu, pa je to učinila naknadno. Međutim, tog zemljišta nema niti u imovinskoj kartici koju je ona predala početkom godine, po prestanku zastupničkog mandata u Saboru u razdoblju od 2011. do 2015. I u toj kartici u rubrici podaci o nekretninama upisano je 'ne postoji', premda je zemljište u Istri kupljeno godinu dana ranije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 12:57